Assepoes †

Op 8 januari 2015 kwam Assepoes, anders dan zijn naam wellicht doet vermoeden een hele stoere kater, bij ons in de opvang wonen. Assepoes is geen opvangdier en ook niet op zoek naar een adoptiebaasje, maar we vinden wel dat deze trouwe vrijwilliger een plekje op de site verdient!

Helaas kregen we in de laatste maanden van 2014 steeds meer last van muizen in de opvang. Tja, hoe los je dat op een enigszins diervriendelijke of dan in elk geval natuurlijke manier op.. Een kat leek ons de juiste oplossing, maar een extra kat in huis er bij was niet de bedoeling. Nu is het zo dat er in asielen ook vaak katten zitten die heel bang voor mensen zijn en daarom juist een plekje zoeken waar ze rustig hun gang kunnen gaan. Dat leek de ideale oplossing te zijn en daarom zijn we op zoek gegaan naar zo'n moeilijk plaatsbare kat. Al gauw vonden we een bange, zwarte kater bij dierenasiel De Wissel in Leeuwarden: Onze Assepoes.

Maar hoe ideaal deze oplossing ook leek, het pakte allemaal net even anders uit. Blijkbaar was ruimte, respect en liefde het enige dat de bange Assepoes nodig had om binnen drie maanden te veranderen in een brave huistijger. Assepoes werd de grootste knuffel die er in de wijde omtrek te vinden was en had iedere bezoeker van de opvang binnen no time ingepalmd. Het heeft veel geduld gekost, maar hij hechtte zich enorm aan ons en wij aan hem. Het is dan ook met enorm veel pijn in ons hart dat we op 19 september 2016 alweer afscheid namen van deze prachtige zwarte kater. Assepoes wordt nog dagelijks gemist en was dan wellicht niet de meest nuttige vrijwilliger, wel zonder enige twijfel de meest dierbare.  

11937439 1067545456603069 8125446772994024689 o 

Joomla templates by a4joomla