Benji †

Kleine, lieve Benji.. Zo maar op straat terecht gekomen, juli 2014. Het arme diertje kon amper lucht krijgen dankzij een nare luchtweginfectie. Hij was broodmager en zwaar verzwakt. De weg naar herstel is vooralsnog niet over rozen gegaan voor Benji, het ene na het andere obstakel komt op zijn pad. De luchtweginfectie lijkt chronisch te zijn en zeer veel schade aangericht te hebben, Benji heeft hier niet direct last van, behalve als hij erg blij/opgewonden of gestrest is. Daarnaast heeft Benji sore hocks ontwikkeld, een aandoening die veel voorkomt bij Rexen. Zijn voetzooltjes zijn erg kwetsbaar door de dunne vacht. Tot overmaat van ramp doen Benji's tanden ook niet wat helemaal de bedoeling was, we wachten af hoe dit zich ontwikkeld maar mogelijk moeten zijn voortanden verwijderd worden.

Deze wandelende konijnenziektenencyclopedie herplaatsen zit er in elk geval niet in.. Toen hij eindelijk een beetje in orde was, werd ie weer hartstikke ziek van de inenting. Inmiddels krabbelt hij daar ook weer bovenop, maar ja, dan zijn we er nog lang niet. Uiteindelijk hebben we dus maar besloten dat Benji voorlopig nergens heen gaat. Misschien wandelt ooit het perfecte baasje de opvang wel binnen, maar vooralsnog is Benji daar echt niet klaar voor.

Tja, en dan.. Wat moet je dan met zo'n koppig kereltje dat stiekem hartstikke eenzaam is? Een geschikte vriendin was er op dat moment niet in de opvang. Maar Benji had wel een hele leuke onderbuurman die voorlopig ook niet herplaatst kan worden, dus misschien.. Zou het.. We hebben het gewoon geprobeerd en ja hoor, de twee gecastreerde heren waren helemaal dol op elkaar. Helaas was het geluk van korte duur, enkele maanden later is Benji op 18 maart 2015 overleden.

Benji werd financieel geadopteerd door Floor.
Benji werd financieel geadopteerd door Ineke uit Spijkenisse.

 benji benji3 benji2

Nooit vergeten

13-8-2015

Wekenlang hebben we er aan gewerkt: Ons nieuwe logo. Onze grootste wens was één van onze bijzondere opvangkonijntjes in het logo. Natuurlijk zijn ze allemaal bijzonder, maar sommige konijntjes springen er toch uit. Zo ook Benji, die het ontzettend zwaar heeft gehad en uiteindelijk langer dan de meeste konijnen bij ons is geweest (al was het natuurlijk uiteindelijk nog te kort). Benji vergeten is sowieso onmogelijk, want hij heeft een onuitwisbare indruk achtergelaten. En nu is hij vereeuwigd in ons logo, voor altijd een deel van de opvang.

LogoJoy1

Benji, de laatste keer

22-3-2015

Onze Benji.. Op 14 juli kwam hij in de opvang, broodmager, vreselijk benauwd, uitgeput.. Hij had het vreselijk zwaar, maar langzaam maar zeker knapte hij op. Iets minder benauwd, iets meer energie en de grammetjes kwamen er bij op. Maar toen werd Benji weer ziek, of eigenlijk gewoon nog zieker.. Coccidiose gooide roet in het eten en hij tuimelde zo weer terug in dat diepe dal waar hij net uit op weg was. Gaat hij dit wel overleven? Zo'n klein kereltje.. Het plaatje werd nog compleet gemaakt met sore hocks en wat was het weer een hoopje ellende.

Maar onze Benji zou onze Benji niet zijn als hij zich daar niet doorheen sloeg. Hij knapte op, alleen die luchtweginfectie bleef zich voortslepen en tja zijn gebit was ook niet om over naar huis te schrijven. En dus mocht Benji in de opvang blijven. Zeker de helft van de tijd die hij hier doorbracht heeft hij aan de antibiotica gezeten. Gelukkig had dat in elk geval het gewenste resultaat: Kwaliteit van leven voor Benji. Met lieve Bob aan zijn zijde werd het plaatje helemaal compleet gemaakt.

 

Helaas bleef het op en neer gaan met zijn gezondheid, maar hij was gelukkig en daar ging het om. En toen, op 18 maart, lag hij opeens dood in zijn hokje, met een verdrietige Bob naast hem. Een enorme schok en een groot gemis. Lieve Benji, klein kereltje, je was en bent ons enorm dierbaar. Wij zullen je nooit vergeten, en velen met ons. Dag lieverd.

Benji ♥ sneeuw

7-2-2015

benjiOnze Benji is absoluut een schat van een konijn, dat moeten we voorop stellen. Maar daarnaast is hij toch ook vooral een chagrijnige knorrepot. Wat Benji niet wil, dat wil Benji niet. En dan moet je van goede huize komen, wil je hem op andere gedachten brengen! Zo is Benji gewoon en zo zal Benji ook altijd blijven.

 

Tel daarbij op wat voor hoopje ellende Benji was toen hij binnen kwam, mager en uitgeput. Hij heeft ontzettend veel moeten doorstaan, waarschijnlijk weten wij de helft niet eens. Eigenlijk geen wonder dat dat behoorlijk wat invloed op je humeur heeft! Gelukkig is Benji enorm opgeknapt en nu hij met onze fluffige Bob samenwoont lijkt hij zeker rustiger en gelukkiger. Zijn conditie is nog nooit zo goed geweest als nu, zijn luchtweginfectie is rustig, zijn gebit is stabiel. Tja, wat wil je dan nog meer?

 

Nou.. Benji kan wel wat verzinnen hoor! SNEEUW! Benji en Bob wonen in een ruime kooi in onze binnenruimte, dus van de paar miezerige vlokjes die er tot nu toe gevallen waren hebben ze niks mee gekregen. Maar toen er eind januari eindelijk een echte laag sneeuw lag, mochten de heren een kwartiertje buitenspelen. Zodra Benji's pootjes de sneeuw raakten kwam er een ufo aangevlogen die Benji wegzapte en verving door een vrolijke kloon. ;-) Oké, dat laatste is natuurlijk niet gebeurt, maar we herkenden onze lieve mopperkont echt niet meer terug! Natuurlijk hebben we dit geweldige fenomeen ook voor jullie vastgelegd, kijk en geniet!

 {youtube}http://youtu.be/hM8hm0JLFXw{/youtube}

Joomla templates by a4joomla