James Bunny †

James kwam op 28 maart 2015 bij ons via Opvang Konijnenparadijs. Op dat moment hadden we niet kunnen vermoeden dat hij zo lang bij ons zou blijven. Zijn ene oog puilde uit, dus dat daar iets mis was was duidelijk. De ravage die we aantroffen toen hij eenmaal geopereerd werd een week later was echter niet wat we verwacht hadden. Het begin van een lange, intensieve en dure behandeling. Gelukkig leverde een oproep speciaal voor James vele donaties op en konden we daarmee deze behandeling bekostigen. James is uiteindelijk twee keer geopereerd, daarna is zijn oogkas nog eens twee keer onder verdoving schoongemaakt. Verder hebben we diverse soorten antibiotica geprobeerd, ging er bijna een flesje oogdruppels per week door gedurende drie maanden en bijna die gehele periode hebben we zijn oogkas en traanbuis dagelijks gespoeld. Een zwaar traject, natuurlijk vooral voor James maar ook zeker voor ons. Natuurlijk hebben we ons vaak de vraag gesteld of dit wel het beste was voor James, of het nog wel diervriendelijk was. Maar James onderging elke behandeling gelaten en wat een vrolijk en sterk diertje was hij verder toch. Zijn vacht glanst je tegemoet en hij is in uitstekende conditie. Afgezien van zijn oogprobleem was hij kerngezond.

Dan voelt het verkeerd om hem geen kans op een lang en gelukkig leven te gunnen. En dus gingen we door. Na de tweede operatie zaten we op de goede weg en leek genezing niet ver weg te zijn. Helaas liep dat anders en moesten we na drie maanden vaststellen dat er sprake is van een chronische ontsteking in de traanbuis. Natuurlijk kun je dan nog door gaan, nog iets langer proberen, nog iets vaker spoelen.. Maar James had het gehad. Het dagelijkse spoelen van de traanbuis ging hem steeds meer tegenstaan en de kalmte waarmee hij normaal alles onderging maakte plaats voor steeds meer paniek. De grens tussen nog éven doorzetten en genoeg is genoeg is een hele vage, maar het stond voor ons als een paal boven water dat dat punt nu wel echt bereikt was. En dan moet je keuzes maken...

James was nog altijd dat vrolijke, vriendelijke beestje dat van de ene kant compleet gezond oogt. Euthanasie is dan simpelweg geen optie. Helaas is herplaatsing dat ook niet en dat compliceert de zaken natuurlijk behoorlijk voor een opvang die zich vooral richt op tijdelijke opvang en herplaatsing. Dat mag echter nooit een reden zijn om een dier vroegtijdig te laten gaan en dat is dan ook niet gebeurt. James mag de rest van zijn leven in de opvang blijven.

En James zou James niet zijn als hij daar niet op geheel eigen wijze vorm aan zou geven... In plaats van keurig in zijn hokje te wachten op een groter verblijf besloot James om zelf de vrijheid maar op te zoeken. Elke ochtend weer stond hij trots bij de deur te wachten om aan te tonen dat een paar tralies hem echt niet tegenhouden. Al snel mocht James gedurende de dag binnen en buiten rondlopen. 's Nachts moest hij toch echt in een hokje, wat hij dan ook braaf deed. Helaas diende het zoveelste gedumpte konijn zich aan en tja, als je overdag los kan lopen, dan kan dat 's nachts ook prima... Inmiddels maakt James dus de opvang onveilig en geniet daar met volle teugen van. We weten niet hoe lang hij het nog volhoudt voordat de ontsteking zich verder verspreid, dat kan heel lang duren maar het kan ook zo maar voorbij zijn. Maar één ding is zeker: Elke dag die James nog voor zich heeft moet een hele mooie zijn.

Hoewel de vrijheid voor James fantastisch en zonder twijfel het allerbeste was, heeft het ook een hele verdrietige keerzijde. Op 10 februari 2018 is hij helaas niet meer thuisgekomen en is sindsdien vermist. Dag lieve James, we missen je.

 

James werd financieel geadopteerd door Bianca uit Groningen.

jamesb2 jamesb3 jamesb4

james op facebook

17-9-2015

jamesbunnyEen beetje V.I.B. (Very Important Bunny) heeft natuurlijk een eigen Facebookpagina en natuurlijk is onze James een echte V.I.B. die sinds kort al z'n fans via Facebook op de hoogte houdt. James heeft het maar druk met al zijn belangrijke taken in de opvang, zoals het controleren van voertuigen (reismanden), het inspecteren van nieuwe zakken voer, het goedkeuren van nieuwe baasjes en natuurlijk zijn patrouilles door de opvang. Daarnaast ondersteund James ons door het verrichten van allerlei hand- en-spandiensten. Het voorproeven van feestversiering, modder-poot-tekeningen op belangrijke papieren zetten, in-de-weg-lopen gedurende diverse activiteiten.. James is uw man! En gelukkig kunnen jullie het allemaal volgen op zijn super leuke Facebookpagina: https://www.facebook.com/jamesbunny007 

Joomla templates by a4joomla