CORONA MAATREGELEN

22-1-2021

Door de lockdown zijn wij genoodzaakt weer op aangepaste wijze te werk te gaan. Helaas is het momenteel niet mogelijk om de opvang te bezoeken. Omdat we het wel belangrijk vinden om eenzame konijnen zo snel mogelijk weer te koppelen en hulp te bieden aan afstandsdieren, gaan we de komende tijd als volgt te werk:

Herplaatsing en koppelingen
Helaas is het niet mogelijk om op dit moment binnen te komen in de opvang en daarom ook niet om de opvangkonijnen te bekijken of aanwezig te zijn bij de koppeling. We begrijpen dat dit ontzettend jammer is, maar we willen graag op veilige wijze werken en intussen voorkomen dat konijnen die nu alleen zitten vereenzamen.

Om toch een zo goed mogelijk beeld van de opvangkonijnen te bieden hebben we, naast de gewone foto's en beschrijving, van alle beschikbare opvangkonijnen nu ook filmpjes op de website geplaatst. Via deze weg kan, in overleg met ons, een eerste en tweede keuze gemaakt worden. Vervolgens maken we een afspraak. Uw konijn kan dan op woensdagmiddag of zaterdagochtend gebracht worden. Wij nemen hem of haar dan aan de deur contactloos van u over. Wilt u hierbij het konijn in een reismand, doos o.i.d. vervoeren en niet los op de arm? Wij kunnen het konijn anders niet contactloos van u overnemen. Uw konijn blijft vervolgens een halve week bij ons logeren. Tijdens het verblijf van uw konijn sturen we u één keer per dag een update over het verloop van de koppeling. Het nieuwe koppel mag, indien alles goed verloopt, weer op woensdagmiddag of zaterdagochtend gehaald worden. Wij dragen de konijnen dan weer bij de deur aan u over.

De betaling voor het geadopteerde konijn ontvangen we indien mogelijk graag via de bank. Wij zijn heel blij dat er ondanks alles toch konijnen naar een mooi plekje mogen vertrekken, dus we brengen alleen de reguliere herplaatsingsbijdrage van 50 euro per konijn in rekening. Wel is het zo dat voor ons er wel wat meer kosten en werk mee gemoeid zijn op deze manier. Een extra bijdrage wordt daarom erg op prijs gesteld, maar we begrijpen dat het voor iedereen moeilijke tijden zijn dus dit willen we absoluut niet verplicht stellen. Mocht u wel in de gelegenheid te zijn wat bij te dragen dan zijn wij in elk geval met een bijdrage van €7,5 uit de extra kosten.

Afstand doen
Ook afstandskonijnen nemen wij op dit moment bij de deur contactloos van u over. Het is dus helaas niet mogelijk om te zien hoe de opvang eruit ziet en hoe het konijn tijdelijk terecht komt. Wilt u er om denken het konijn in een reismand, doos o.i.d. te vervoeren en niet los op de arm? Wij kunnen het konijn anders niet contactloos van u overnemen.

Herplaatsing koppels
Ook voor het herplaatsen van koppels is het niet mogelijk om in de opvang te komen kijken. Omdat er bij het herplaatsen van koppels vaak andere factoren meespelen dan bij het koppelen en herplaatsen van eenzame konijnen bekijken wij per geval of het in de huidige situatie haalbaar is om een koppel te herplaatsen. Neem gerust contact op indien u graag een koppel zou willen adopteren.

Overige afspraken
Het maken van overige afspraken, zoals bijvoorbeeld om een keer in de opvang te komen kijken, is momenteel niet mogelijk.

You have no rights to post comments

Joomla templates by a4joomla