Koppels

Op deze pagina staan alle koppels die een huisje zoeken. Alle konijnen worden voor herplaatsing gecastreerd, gevaccineerd en gechipt. Voor konijnen die op deze pagina staan geldt een aangepaste herplaatsingsbijdrage van €75,- per koppel. Het is, in overleg, ook altijd mogelijk om een nieuw koppel samen te stellen. Hiervoor wordt dan wel de reguliere herplaatsingsbijdrage van €50,- per konijn gehanteerd. De konijnen op deze pagina kunnen, na goedkeuring van huisvesting, maximaal één week gereserveerd worden. 

Let op: De konijnen op deze pagina worden alleen met hun eigen maatje herplaatst. 

Toelichting:

Herplaatsbaar vanaf: Vanaf deze datum mag het konijn verhuizen. 
Formaat: Omdat het vanaf een foto soms lastig te zien is hoe groot een konijn is, staat per konijn een indicatie van het formaat aan de hand van de volgende categorieën: Dwerg (tot 2 kg), klein (2-3 kg), middelgroot (3-5 kg) en groot (meer dan 5 kg).
Geboortedatum: Dit betreft de (geschatte) geboortedatum van de konijnen. Als hier 'Onbekend' staat hebben wij geen indicatie van de leeftijd van het konijn.
Minimale ren: De ruimtebehoefte verschilt per konijn en is o.a. afhankelijk van factoren als formaat en activiteit. Hier staat een inschatting van de ruimtebehoefte van het desbetreffende koppel, zodat u direct weet of uw verblijf eventueel geschikt kan zijn.

Overweegt u een konijntje te adopteren bij Stichting Konijnenopvang Joy? Wij verzoeken u vriendelijk om eerst onze plaatsingsvoorwaarden door te lezen. Helaas kunnen we niet van deze voorwaarden afwijken. Heeft u vragen? Lees dan eerst eens deze pagina's door: Hoe werkt het? en Veelgestelde vragen.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Naam: Liesje en China
Herplaatsbaar vanaf: Mei 2021
Formaat: Dwerg en klein
Geboortedatum: 2019
Minimale ren: Vier m²
In de opvang sinds: 16-12-2020 en 20-5-2020

Beschrijving: Dit prachtige stelletje is dol op elkaar en vult elkaar mooi aan. Liesje is een zenuwachtige dame die alles snel spannend vindt en sterk op stress kan reageren, maar wel erg lief is voor andere konijnen. China is een stoere vent die heel relaxt en aanhankelijk is en daarmee veel rust voor Liesje brengt, maar die juist weer wat moeilijker is in de omgang met andere konijnen. Samen zijn ze op zoek naar een mooi plekje waar ze de ruimte en vrijheid krijgen om zichzelf te zijn. Grotere kinderen zijn geen probleem, maar voor kleine kinderen vinden we Liesje niet zo geschikt.

 liesje liesje2 liesje3

 china china2 china3

Naam: Stan en Apple
Herplaatsbaar vanaf: Juli 2021
Formaat: Dwerg en groot
Geboortedatum: Juni 2019 en januari 2020
Minimale ren: Zes m²
In de opvang sinds:9-6-2021

Beschrijving: Vorig jaar kwam Stan bij ons in de opvang. Stan is een vrolijk ventje. Een beetje verlegen maar eigenlijk ook heel brutaal. In z'n hokje zitten hier vond ie maar een saaie toestand, daar werd hij nogal mopperig van. Gelukkig kwam er een super leuke dame langs voor een vriendje en mocht Stan naar een mooi plekje vertrekken. Helaas kon hij door verdrietige omstandigheden niet langer bij zijn baasje blijven en keerde hij terug naar de opvang. Dit keer niet alleen, zijn grote vriendin Apple kwam ook mee. Samen zoeken ze nu een nieuw baasje. Apple en Stan zijn een vrolijk stel, twee complete tegenhangers qua uiterlijk en formaat. Wie twijfels heeft of groot en klein wel goed samen gaat hoeft maar een paar blikken op dit stel te werpen, want die zijn hartstikke dol op elkaar. Apple is naar andere konijnen wel een pittige dame, maar daar is bij Stan niks van te merken. Apple en Stan zijn naar mensen nieuwsgierig en geïnteresseerd, maar geen echte knuffelkonijnen.

Filmpje van Stan: https://www.youtube.com/watch?v=SvFxi6gWlV8

stan stanlogo2 stanlogo3

 

apple stan apple apple2

Naam: Nijnhundred en Karen
Herplaatsbaar vanaf: Juli 2021
Formaat: Klein
Geboortedatum: 2019 en geschat 2017/2018
Minimale ren: Vier m²

In de opvang sinds: 5-7-2021
Beschrijving: Nijnhundred was het 900ste konijn dat bij ons in de opvang binnenkwam, vandaar zijn bijzondere naam. Maar je mag ook gewoon Nijn zeggen hoor, dat is toch makkelijker! ;-) Nijn is een vrolijk kereltje. Hij heeft energie voor tien en staat altijd blij op zijn verzorgers te wachten.

Helaas heeft Nijn behoorlijk slechte ervaringen met andere konijnen, waardoor koppelingen moeizaam verliepen. Uiteindelijk hebben we besloten dat het voor Nijn beter was om in de opvang alvast een vriendinnetje te krijgen en dan daarna samen op zoek naar een huisje. Daarom is Nijn aan Karen gekoppeld. Ook Karen heeft een 'rugzakje', zij is namelijk juist weer erg bang voor mensen. Soms is die angst bijna niet weg te nemen, maar bij Karen merkten we al vrij snel dat er wel een voorzichtig stijgende lijn in zat. Omdat Karen naar andere konijnen juist weer erg sociaal is en daarnaast een heel zachtaardig karakter heeft, leek het ons echt een win/win situatie waarin beide konijnen veel van elkaar konden leren. Een lieve vriendin voor Nijn en een stoere vriend voor Karen. Inmiddels vormen deze twee een leuk duo en merken we dat met rust en geduld Karen steeds meer gedrag van Nijn overneemt.

Filmpje van Nijn: https://www.youtube.com/watch?v=L30mDvVhhKY

 nijnhundred2logo nijnhundred3logo nijnhundredlogo

 

karen nijn en karen

Naam: Jay en Bailey
Herplaatsbaar vanaf: In overleg
Formaat: Klein
Geboortedatum: 2019/2020 en Februari 2018
Minimale ren: Zes m²

In de opvang sinds: 2-5-2020 en 5-10-2019
Beschrijving: Jay kwam als jong konijn in de opvang, zijn leeftijd werd bij binnenkomst geschat tussen de vier en zes maanden. Hij ziet er niet alleen super schattig uit, hij is het ook! Hoewel Jay geen knuffelkont is, is hij wel erg lief, zowel voor mensen als voor andere konijnen. Jay woont gelukkig samen met Bailey. Bailey is wél een knuffelkont, een konijn waar je echt een hechte band mee op kunt bouwen als je er maar tijd in steekt en rustig bent. Er is wel een kleine maar, en dat is dat Bailey in het verleden in verschillende situaties zeer agressief gedrag vertoont heeft. Na ruim een half jaar bij een pleeggezin waar met enorm veel rust, geduld en liefde voor Bailey gezorgd is kunnen we niet anders dan concluderen dat het fantastisch gaat. Zelfs bij spannende dingen zoals een koppeling bleef de gevreesde/verwachte terugval uit. Helaas geeft dat geen garanties voor de toekomst. We zijn voor Jay en Bailey daarom op zoek naar een baasje die net zo'n onuitputtelijke voorraad rust, geduld en liefde heeft als hun pleegbaasje. Daarnaast vinden we het belangrijk dat het nieuwe baasje zich bewust is van de (kleine) kans op een terugval en hier ook mee om kan gaan. We herplaatsen Bailey en Jay uit voorzorg niet bij gezinnen met kinderen.

Bailey en Jay wonen op dit moment in huis en kunnen pas in mei eventueel weer naar buiten. Binnen in huis wonen vinden ze ook hartstikke leuk, uiteraard wel met voldoende ruimte. 

Filmpje van Jay: https://www.youtube.com/watch?v=NbUrgKNutHI

jay jay2 jay3

 

bailey jay bailey2

Joomla templates by a4joomla