Koppels

Op deze pagina staan alle koppels die een huisje zoeken. Alle konijnen worden voor herplaatsing ingeënt en gechipt. Daarnaast worden alle konijnen gecastreerd. Let op: De konijnen op deze pagina worden alleen met hun eigen maatje herplaatst. 

Toelichting:

Herplaatsbaar vanaf: Vanaf deze datum mag het konijn verhuizen. 
Formaat: Omdat het vanaf een foto soms lastig te zien is hoe groot een konijn is, staat per konijn een indicatie van het formaat. Op basis van het gewicht van het konijn wordt het ingedeeld in één van de volgende categorieën: Dwerg (tot 2 kg), klein (2-3 kg), middelgroot (3-5 kg) en groot (meer dan 5 kg).
Leeftijd: Dit betreft de (geschatte) geboortedatum van het konijn.
Minimale ren: De ruimtebehoefte verschilt per konijn en is o.a. afhankelijk van factoren als formaat en activiteit. Hier staat een inschatting van de ruimtebehoefte van het desbetreffende konijn, zodat u direct weet of uw verblijf eventueel geschikt kan zijn.
Gecastreerd: Al onze konijnen worden gecastreerd uitgeplaatst.
Ingeënt tegen myxomatose/RHD: Al onze konijnen worden voor herplaatsing ingeënt met Nobivac Myxo-RHD.
Ingeënt tegen RHD-2: Al onze konijnen worden voor herplaatsing ingeënt met Eravac.
Minimale bijdrage: Deze bijdrage in de gemaakte kosten bedraagt €50,- per konijn. De bijdrage voor een koppel dat al samen zit bedraagt €75,-. Let op: Dit geldt ALLEEN voor de koppels op deze pagina. 

Overweegt u een konijntje te adopteren bij Stichting Konijnenopvang Joy? Wij verzoeken u vriendelijk om eerst onze plaatsingsvoorwaarden door te lezen. Helaas kunnen we niet van deze voorwaarden afwijken. Heeft u vragen? Lees dan eerst eens de veelgestelde vragen voor.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Naam: Jacob en Pia
Herplaatsbaar vanaf: Juli 2018
Formaat: Klein
Leeftijd: Onbekend en 2014
Minimale ren: Drie m²
Kleur: Zwart en bruin
Gecastreerd: Ja
Ingeënt: Ja

In de opvang sinds: 23-6-2018
Beschrijving: Jacob en Pia zijn een rustig en zachtaardig koppeltje. Ze zijn ongeveer vier jaar oud maar hebben soms meer weg van een echtpaar op leeftijd. Jacob vindt situaties snel spannend en kijkt graag eerst de kat uit de boom. Maar als hij eenmaal een beetje gewend is, is hij ook een nieuwsgierig en vrolijk mannetje. Pia is iets dapperder dan Jacob, maar ook zij is een rustig en vriendelijk konijntje. Beiden zijn erg lief voor elkaar en ze kunnen uren samen liggen. Geaaid worden zij liever niet, maar wat lekkers uit je hand eten slaan ze niet gauw af!

jacob2jacob3jacob5

Naam: Gibbs en Suze
Herplaatsbaar vanaf: September 2018
Formaat: Klein
Leeftijd: 2014 en 2015
Minimale ren: Twee m²
Kleur: Japanner
Gecastreerd: Ja en nee
Ingeënt: Ja

In de opvang sinds: 2-6-2018
Beschrijving: Gibbs en Suze zijn een knap stel samen, maar door hun overgewicht waren zij niet niet goed in staat om te bewegen zoals zij zouden willen. Doordat zij beide intussen behoorlijk zijn afgevallen is dit een stuk verbeterd. Bewegen gaat nu veel makkelijker en dat doen zij dan ook graag!

Gibs speelt graag met een bal en dit hoor en zie je hem ook regelmatig doen. Suze vindt dat ook wel leuk, maar als zij een spelletje mag kiezen gaat haar voorkeur uit naar heen en weer rennen.

Gibbs en Suze zijn gek op elkaar en liggen dan ook vaak heerlijk tegen elkaar aan. Als ze je eenmaal kennen, komen ze graag naar je toe voor een aai. Ze houden je goed in de gaten wanneer je in de buurt bent en wanneer je met hun nachthok of ren bezig bent mogen zij zich daar graag mee bemoeien. Ze vinden het heerlijk om dan even in de weg te lope... eehhh 'helpen'. Gibbs en Suze zijn een heerlijk gezellig stel om in je buurt te hebben.

gibbsgibbs2gibbs3

1 11 111

Naam: Kylie en Noddie
Herplaatsbaar vanaf: December 2017
Formaat: Dwerg
Leeftijd: 12-6-2016
Minimale ren: Drie m²
Kleur: Zwart
Gecastreerd: Ja
Ingeënt tegen myxomatose/RHD: Ja
Ingeënt tegen RHD-2: Ja

In de opvang sinds: 21-4-2018
Beschrijving: Kylie is een lieve, verlegen dame. Mensen zijn spannend, maar andere konijnen is ze heel lief voor. Kylie zoekt nu samen met haar vrolijke vriendje Noddie een nieuw baasje. Noddie is een vrolijk en ontspannen konijntje, hij vindt mensen wel leuk maar houdt niet van aaien en oppakken. Noddie heeft lang haar en moet regelmatig gekamd worden. Om ontsnappingen te voorkomen zijn we voor dit stel wel op zoek naar een hoge of volledig afgesloten ren.

 kylie kylie2 kylie3

 

noddie noddie2 noddie3

Naam: Edward en Bryn
Herplaatsbaar vanaf: Januari 2018
Formaat: Groot/middelgroot
Leeftijd: Augustus 2016/november 2016
Minimale ren: Tien m²
Kleur: Oranjebont/zwart
Gecastreerd: Ja
Ingeënt tegen myxomatose/RHD: Ja
Ingeënt tegen RHD-2: Ja

In de opvang sinds: 5-7-2017/21-9-2017
Beschrijving: Edward is een geweldig konijn met een stevig karakter. Hij vindt mensen erg leuk maar kan wel wat knorrig worden als het hem niet zint. Ook naar andere konijnen is hij erg dominant. Daarom hebben we er voor gekozen om hem te koppelen aan Bryn, een vriendelijke dame die erg sociaal is naar andere konijnen. Mensen zijn heel leuk en interessant, maar ook wat spannend voor Bryn. Samen vormen ze een ontzettend leuk koppel.

Edward en Bryn zijn beide kampioen in ontsnappen en moeten daarom in een ren geplaatst worden die volledig dicht is, waar ze op geen enkele manier uit kunnen komen. Edward en Bryn worden niet in huis, los in een tuin of in een open ren geplaatst.

 edward edward4 edward3

 

bryn bryn2 bryn3

Naam: Georgia en Alexis
Herplaatsbaar vanaf: Juni 2017
Formaat: Dwerg
Leeftijd: 2016 en onbekend
Minimale ren: Vier m²
Kleur: Zwart/wit en otter
Gecastreerd: Ja
Ingeënt tegen myxomatose/VHD: Ja
Ingeënt tegen VHD-2: Ja

In de opvang sinds: 10-12-2016 en 15-9-2016
Beschrijving: Georgia en Alexis zijn helemaal gek op elkaar en willen dan ook graag samen verhuizen naar een mooi plekje. Beide konijntjes hebben hun energieke, drukke momenten maar doen ook niets liever dan aartslui tegen elkaar aan liggen. Natuurlijk vooral als het heel warm is. Georgia vindt mensen maar spannend, ze zoekt wel contact maar daar is het voor haar ook wel mee gezegd. Alexis is wat makkelijker en wil af en toe zelfs wel een aai. 

 georgia georgia2 georgia3

 

alexis alexis alexis georgia

Joomla templates by a4joomla