Koppels

Op deze pagina staan alle koppels die een huisje zoeken. Alle konijnen worden voor herplaatsing ingeënt en gechipt. Daarnaast worden alle konijnen gecastreerd. Let op: De konijnen op deze pagina worden alleen met hun eigen maatje herplaatst. 

Toelichting:

Herplaatsbaar vanaf: Vanaf deze datum mag het konijn verhuizen. 
Formaat: Omdat het vanaf een foto soms lastig te zien is hoe groot een konijn is, staat per konijn een indicatie van het formaat. Op basis van het gewicht van het konijn wordt het ingedeeld in één van de volgende categorieën: Dwerg (tot 2 kg), klein (2-3 kg), middelgroot (3-5 kg) en groot (meer dan 5 kg).
Leeftijd: Dit betreft de (geschatte) geboortedatum van het konijn.
Minimale ren: De ruimtebehoefte verschilt per konijn en is o.a. afhankelijk van factoren als formaat en activiteit. Hier staat een inschatting van de ruimtebehoefte van het desbetreffende konijn, zodat u direct weet of uw verblijf eventueel geschikt kan zijn.
Gecastreerd: Al onze konijnen worden gecastreerd uitgeplaatst.
Ingeënt tegen myxomatose/RHD: Al onze konijnen worden voor herplaatsing ingeënt met Nobivac Myxo-RHD.
Ingeënt tegen RHD-2: Al onze konijnen worden voor herplaatsing ingeënt met Eravac.
Minimale bijdrage: Deze bijdrage in de gemaakte kosten bedraagt €50,- per konijn. De bijdrage voor een koppel dat al samen zit bedraagt €75,-. Let op: Dit geldt ALLEEN voor de koppels op deze pagina. 

Overweegt u een konijntje te adopteren bij Stichting Konijnenopvang Joy? Wij verzoeken u vriendelijk om eerst onze plaatsingsvoorwaarden door te lezen. Helaas kunnen we niet van deze voorwaarden afwijken. Heeft u vragen? Lees dan eerst eens de veelgestelde vragen voor.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Naam: Roffel en Sage
Herplaatsbaar vanaf: 12 mei 2018
Formaat: Klein
Leeftijd: 2017/Onbekend
Minimale ren: Drie m²
Kleur: Ekster/Witgrijs
Gecastreerd: Ja
Ingeënt tegen myxomatose/RHD: Ja
Ingeënt tegen RHD-2: Ja

In de opvang sinds: 11-3-2018/12-4-2018
Beschrijving: Roffel en Sage zijn een jong, enthousiast konijnenkoppel dat een flinke graafklus niet uit de weg gaat. Ze zijn sociaal naar mensen en staan garant voor veel vermaak in de tuin. Op dit moment verblijven ze in Nijmegen en zouden vanuit daar graag samen naar hun gouden mandje verhuizen.

Sage is een drukke en vooral heel eigenwijze konijnendame. Waar mensen hun tong uitsteken, kwispelt Sage met haar staartje. Ondanks dat ze zeker geen knuffelkonijn is, is Sage wel heel sociaal en zoekt ze, eenmaal aan je gewend, veel contact. ’s Ochtends is ze de eerste om je te begroeten en in het voorbijgaan trekt ze meteen even stiekem aan je veters. Roffel is met zijn mooie vacht en flexibele oren een plaatje om te zien. Maar vergis je niet, hij is best een boef, vooral als er eten in het spel is. Gelukkig zit onder al dat stoere gedrag een klein konijnenhartje; hij legt graag zijn koppie even op de grond voor een aai van het baasje. Roffel’s voornaamste hobby is slapen in zijn zandbak.

Roffel en Sage hebben wat tijd nodig om te wennen aan een nieuwe plek. Daarom zijn ze op zoek naar en baasje met veel geduld en een mooie ren. En stiekem hopen ze dat ze hun geliefde zandbak ook mee mogen brengen...

 roffel 1 roffel 2 roffel 3

 sage sage2 sage3

Naam: Georgia en Alexis
Herplaatsbaar vanaf: Juni 2017
Formaat: Dwerg
Leeftijd: 2016 en onbekend
Minimale ren: Vier m²
Kleur: Zwart/wit en otter
Gecastreerd: Ja
Ingeënt tegen myxomatose/RHD: Ja
Ingeënt tegen RHD-2: Ja

In de opvang sinds: 10-12-2016 en 15-9-2016
Beschrijving: Georgia en Alexis zijn helemaal gek op elkaar en willen dan ook graag samen verhuizen naar een mooi plekje. Beide konijntjes hebben hun energieke, drukke momenten maar doen ook niets liever dan aartslui tegen elkaar aan liggen. Natuurlijk vooral als het heel warm is. Georgia vindt mensen maar spannend, ze zoekt wel contact maar daar is het voor haar ook wel mee gezegd. Ook Alexis is niet echt een knuffelkonijn, deze twee zijn vooral leuk om naar te kijken. Georgia is een Rex konijn en heeft daardoor hele tere voetzooltjes. Ze mag niet op tegels geplaatst worden.

 georgia georgia2 georgia3

 

alexis alexis alexis georgia

Naam: Kylie en Noddie
Herplaatsbaar vanaf: December 2017
Formaat: Dwerg
Leeftijd: 12-6-2016
Minimale ren: Drie m²
Kleur: Zwart
Gecastreerd: Ja
Ingeënt tegen myxomatose/RHD: Ja
Ingeënt tegen RHD-2: Ja

In de opvang sinds: 21-4-2018
Beschrijving: Kylie is een lieve, verlegen dame. Mensen zijn spannend, maar andere konijnen is ze heel lief voor. Kylie zoekt nu samen met haar vrolijke vriendje Noddie een nieuw baasje. Noddie is een vrolijk en ontspannen konijntje, hij vindt mensen wel leuk maar houdt niet van aaien en oppakken. Noddie heeft lang haar en moet regelmatig gekamd worden. Om ontsnappingen te voorkomen zijn we voor dit stel wel op zoek naar een hoge of volledig afgesloten ren.

 kylie kylie2 kylie3

 

noddie noddie2 noddie3

Joomla templates by a4joomla