Rammen

Op deze pagina staan alle rammen die een huisje zoeken. Alle rammen worden voor herplaatsing gecastreerd, gevaccineerd en gechipt. De konijnen op deze pagina kunnen, na goedkeuring van huisvesting, maximaal één week gereserveerd worden. Wij vragen een herplaatsingsbijdrage van €60,- voor een gecastreerde, gevaccineerde en gechipte ram.

Toelichting:

Herplaatsbaar vanaf: Vanaf deze datum mag het konijn verhuizen. 
Formaat: Omdat het vanaf een foto soms lastig te zien is hoe groot een konijn is, staat per konijn een indicatie van het formaat aan de hand van de volgende categorieën: Dwerg (tot 2 kg), klein (2-3 kg), middelgroot (3-5 kg) en groot (meer dan 5 kg).
Geboortedatum: Dit betreft de (geschatte) geboortedatum van het konijn. Als hier 'Onbekend' staat hebben wij geen indicatie van de leeftijd van het konijn.
Minimale ren: De ruimtebehoefte verschilt per konijn en is o.a. afhankelijk van factoren als formaat en activiteit. Hier staat een inschatting van de ruimtebehoefte van het desbetreffende konijn, zodat u direct weet of uw verblijf eventueel geschikt kan zijn.

Overweegt u een konijntje te adopteren bij Stichting Konijnenopvang Joy? Wij verzoeken u vriendelijk om eerst onze plaatsingsvoorwaarden door te lezen. Helaas kunnen we niet van deze voorwaarden afwijken. Heeft u vragen? Lees dan eerst eens deze pagina's door: Hoe werkt het? en Veelgestelde vragen.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Naam: Bohemian Rabbitsody
Herplaatsbaar vanaf: Mei 2022
Formaat: Dwerg 
Geboortedatum: 12 november 2021
Minimale ren: Drie m²
In de opvang sinds: 9 februari 2022

Beschrijving: Bo is een super schattig ventje, hij staat als eerste bij het deurtje als je komt kijken en even neuzen of een aaitje kan er soms nog net van af. Verder vindt Bo mensen toch best wel heel erg spannend en een knuffelkonijn is hij dan ook zeker niet, ook al ziet hij er wel zo uit met z'n superzachte vachtje. Bo zoekt een huisje waar hij lekker konijn mag zijn met een lief konijnenvriendinnetje. Vanwege zijn speciale vacht kan het wel zijn dat er wat aanpassingen aan het verblijf nodig zijn, bijvoorbeeld een overdekt verblijf.

 bohemian rabbitsody bohemian rabbitsody2 bohemian rabbitsody3

Naam: Muffin
Herplaatsbaar vanaf: 7 mei 2022
Formaat: Klein
Geboortedatum: 2021
Minimale ren: Drie m²
In de opvang sinds: 30 april 2022

Beschrijving: Muffin is een grappig kereltje met zijn brede oren en plukjes. Hij is nieuwsgierig en een klein beetje verlegen. Muffin zoekt een leuk konijnenmeisje om mee samen te wonen. Wie heeft een fijne plek voor hem

 muffin 1 muffin 2 muffin 1

Naam: Arko
Herplaatsbaar vanaf: 7 mei 2022
Formaat: Klein
Geboortedatum: Onbekend
Minimale ren: Vier m²
In de opvang sinds: 30 april 2022

Beschrijving: Arko was samen met drie andere konijnen gedumpt in het bos. Het is een ontzettend leuk nieuwsgierig vrolijk konijn, dus wij snappen er niks van. Arko heeft ruimte nodig en een dame die niet te overheersend is, maar ook niet te veel op haar kop laat zitten. 

 arko 1 arko 2 arko 1

Naam: Conor
Herplaatsbaar vanaf: Mei 2022
Formaat: Middelgroot
Geboortedatum: 2020
Minimale ren: Vijf m2
In de opvang sinds: 09-04-2022

Beschrijving: Conor is met zijn gedrongen, bolle gestalte net een knuffelbeer om te zien maar niets is minder waar want Conor is een humeurig ventje! Dat was hij altijd al een beetje, maar na het overlijden van zijn vriendinnetje werd het behoorlijk erger. In de opvang vertoont hij op zich geen agressief gedrag, maar echt blij en vrolijk is hij niet. We zoeken voor Conor een plekje waar hij alle ruimte heeft en een lief konijnenvriendinnetje, zodat hij hopelijk weer wat opvrolijkt. Waarschijnlijk blijft Conor altijd wel een beetje een mopperkontje, we vinden het dan ook belangrijk dat zijn nieuwe baasje hier mee om kan gaan en dit niet erg vindt. Conor is niet geschikt voor kinderen.

 conor conor conor

Naam: Sean
Herplaatsbaar vanaf: 15 mei 2022
Formaat: Klein
Geboortedatum: Volgt
Minimale ren: Drie m²
In de opvang sinds: 5-3-2022

Beschrijving: Sean is een ontzettend lief, vriendelijk kereltje. Hij is een kalm konijn, op zoek naar een rustig plekje. Een lieve, rustige dame lijkt ons de beste match voor hem. Sean is sociaal naar mensen en zoekt een baasje die hem ook graag wat aandacht geeft.

 sean sean2 sean3

 

Naam: Niall
Herplaatsbaar vanaf: April 2022
Formaat: Klein
Geboortedatum: Volgt
Minimale ren: Drie m²
In de opvang sinds: 2-4-2022

Beschrijving: Niall is een leuk ventje, best geïnteresseerd in mensen en nieuwsgierig. Toen hij net in de opvang was, had hij extreem veel last van zijn hormonen en was hij eigenlijk met niets anders bezig. Hij was daardoor ook wat humeurig en onaardig. Nu hij gecastreerd is knapt hij op en is er weer ruimte voor andere dingen. 

 niall niall2 niall3

Naam: Mercury
Herplaatsbaar vanaf: Maart 2022
Formaat: Klein/middelgroot
Geboortedatum: 25-10-2021
Minimale ren: Vijf m²
In de opvang sinds: 25-10-2021

Beschrijving: Mercury werd in de opvang geboren nadat zijn ouders afgestaan zijn. Hij is een heerlijk vrolijk kereltje met energie voor tien. Mensen zijn heel erg leuk en interessant om overheen te huppen en wat lekkers van te krijgen, maar meer dan twee snelle aaitjes heb je als druk konijn natuurlijk geen tijd voor! Mercury heeft een middelgrote vader en wat kleinere moeder, het is nog even de vraag op welk formaat hij uit zal komen. We gaan er vanuit dat hij aardig wat ruimte nodig heeft.

 mercury mercury3 mercury4

Naam: Knit
Herplaatsbaar vanaf: Maart 2022
Formaat: Klein
Geboortedatum: 2021
Minimale ren: Vijf m²
In de opvang sinds: 15-2-2022

Beschrijving: Knit is een super vrolijk konijn met energie voor tien. We zoeken voor hem dan ook een plekje waar hij heerlijk de ruimte heeft om al die energie kwijt te kunnen. Ook is het belangrijk dat zijn vriendinnetje een (enigszins) vergelijkbaar energieniveau heeft, want anders gaat het nog héél vermoeiend voor haar worden... ;-) Omdat Knit vrij dominant is zoeken we een maatje dat stevig in de konijnenschoentjes staat, maar niet te fel is. Knit is naar mensen heel sociaal en geïnteresseerd, op zich vindt hij een aaitje ook wel leuk maar hij gunt zich niet echt de tijd om er voor te gaan zitten. Omdat hij zo druk kan zijn, is hij voor jonge kinderen een beetje te enthousiast maar oudere kinderen zijn geen probleem.

 knit knit2 knit3

Naam: Tiernan
Herplaatsbaar vanaf: December 2021
Formaat: Klein
Geboortedatum: Onbekend
Minimale ren: Drie m²
In de opvang sinds: 3-11-2021

Beschrijving: Tiernan is een echt haantje, het mag maar duidelijk zijn wie de baas is, hè! Hij kan daardoor naar andere konijnen nogal dominant zijn, wat hem niet zo geschikt maakt om in een groep te wonen. Met het juiste vriendinnetje zal het echter geen enkel probleem vormen. Naar mensen is Tiernan ook een schat van een dier.

 tiernan tiernan2 tiernan3

Naam: Sputnik
Herplaatsbaar vanaf: November 2021
Formaat: Klein
Geboortedatum: Volgt
Minimale ren: Drie m²
In de opvang sinds: 3-7-2021

Beschrijving: Sputnik moest nog snel het veld ruimen voor de zomervakantie van start kon gaan, klinkt heel gemeen maar een groter plezier konden ze Sputnik niet doen want bij zulke baasjes wil je toch niet wonen? Sputnik bleek diverse problemen te hebben, maar we hebben ons best gedaan hem op te vrolijken en op te lappen. Sputnik is nu op zoek naar een baasje dat hem voor altijd belangrijker zal vinden dan welke vakantie dan ook, bij voorkeur eentje met een knappe voedster! Sputnik is een lief ventje, maar hij heeft geen zin in geaai en gefrutsel. Hij is altijd vrolijk en staat altijd klaar als je bij hem komt kijken.

 sputnik sputnik2 sputnik3

Naam: Hubble
Herplaatsbaar vanaf: November 2021
Formaat: Klein
Geboortedatum: Volgt
Minimale ren: Drie m²
In de opvang sinds: 10-7-2021

Beschrijving: Hubble kwam in de opvang als een hyperactief mannetje, maar kwakkelde helaas wat met zijn gezondheid waardoor hij toch wat gekalmeerd is. Het gaat goed met hem inmiddels, maar we zoeken voor hem wel een baasje dat hier alert op is. Hubble is een heel vriendelijk, vrolijk ventje. Hij zoekt een lief konijnenvriendinnetje om heerlijk tegenaan te kruipen deze winter.

hubble hubble2 hubble3

Joomla templates by a4joomla