Voedsters

Op deze pagina staan alle voedsters die een huisje zoeken. Alle voedsters worden voor herplaatsing gecastreerd, ingeënt en gechipt.

Toelichting:

Herplaatsbaar vanaf: Vanaf deze datum mag het konijn verhuizen. 
Formaat: Omdat het vanaf een foto soms lastig te zien is hoe groot een konijn is, staat per konijn een indicatie van het formaat. Op basis van het gewicht van het konijn wordt het ingedeeld in één van de volgende categorieën: Dwerg (tot 2 kg), klein (2-3 kg), middelgroot (3-5 kg) en groot (meer dan 5 kg).
Leeftijd: Dit betreft de (geschatte) geboortedatum van het konijn.
Minimale ren: De ruimtebehoefte verschilt per konijn en is o.a. afhankelijk van factoren als formaat en activiteit. Hier staat een inschatting van de ruimtebehoefte van het desbetreffende konijn, zodat u direct weet of uw verblijf eventueel geschikt kan zijn.
Gecastreerd: Al onze konijnen worden gecastreerd uitgeplaatst.
Ingeënt tegen myxomatose/RHD: Al onze konijnen worden voor herplaatsing ingeënt met Nobivac Myxo-RHD.
Ingeënt tegen RHD-2: Al onze konijnen worden voor herplaatsing ingeënt met Eravac.
Minimale bijdrage: Deze bijdrage in de gemaakte kosten bedraagt €50,- per konijn.

Overweegt u een konijntje te adopteren bij Stichting Konijnenopvang Joy? Wij verzoeken u vriendelijk om eerst onze plaatsingsvoorwaarden door te lezen. Helaas kunnen we niet van deze voorwaarden afwijken. Heeft u vragen? Lees dan eerst eens de veelgestelde vragen voor.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Naam: Hermelien
Herplaatsbaar vanaf: 17-3-2018
Formaat: Klein
Leeftijd: 2017
Minimale ren: Drie m²
Kleur: Zwart
Gecastreerd: Ja
Ingeënt tegen myxomatose/RHD: Ja
Ingeënt tegen RHD-2: Nee

In de opvang sinds: 19-2-2018
Beschrijving: Hermelien heeft het al wel voor de kiesjes gehad, jong als ze nog is. Ze werd samen met haar broertje gedumpt en kreeg enkele maanden later kort na elkaar twee nestjes, die ze doodgebeten heeft. Inmiddels is ze gecastreerd en klaar voor een fijn plekje met een gecastreerd kereltje. Hermelien vindt mensen best spannend maar komt wel even bij je kijken en wil ook wel wat uit je hand eten. Geduld is het toverwoord!

 geenfoto

Naam: Dawn
Herplaatsbaar vanaf: Maart 2018
Formaat: Middelgroot
Leeftijd: 2016
Minimale ren: Vijf m²
Kleur: Blauw
Gecastreerd: Ja
Ingeënt tegen myxomatose/RHD: Ja
Ingeënt tegen RHD-2: Nee

In de opvang sinds: 10-2-2018
Beschrijving: Dawn is een flinke dame met een flink karakter. Een hokje is natuurlijk voor geen enkel konijn geschikt maar voor Dawn al helemaal niet. Dawn heeft lekker veel ruimte nodig en dan wel graag helemaal afgesloten want deze dame zoekt altijd naar de uitgang. Dawn is een geweldig beestje om lekker naar te kijken maar ze kan, zeker met weinig ruimte, wel wat knorrig zijn en uitvallen. We plaatsen haar daarom niet bij kinderen.

dawn dawn2 dawn3

Naam: Fien
Herplaatsbaar vanaf: 15 februari 2018
Formaat: Dwerg
Leeftijd: September 2017
Minimale ren: Drie m²
Kleur: Wit/grijs
Gecastreerd: Ja
Ingeënt tegen myxomatose/RHD: Ja
Ingeënt tegen RHD-2: Ja

In de opvang sinds: 20-10-2017
Beschrijving: Fien is lief maar wel wat pittig naar andere konijnen en soms ook naar mensen. Over het algemeen vindt ze die vrij spannend, wat logisch is door haar slechte start. Maar liefde gaat door de maag bij Fien dus met wat lekkers heb je haar onverdeelde aandacht. Fien wordt niet bij kinderen geplaatst en niet in een groep.

 fien fien2 fien3

Naam: Nuria
Herplaatsbaar vanaf: 15 februari 2018
Formaat: Groot
Leeftijd: 4 juni 2017
Minimale ren: Zes m²
Kleur: Grijs/wit
Gecastreerd: Ja
Ingeënt tegen myxomatose/RHD: Ja
Ingeënt tegen RHD-2: Ja

In de opvang sinds: 23-8-2017
Beschrijving: Nuria is een flinke dame, met een paar prachtige grote oren. Ze is relaxed en kan het goed vinden met haar tijdelijke pleegzusje. Ze heeft zelfs opvoedkundige capaciteiten! Ze komt je altijd vriendelijk welkom heten bij haar verblijf en vindt even aaien (uiteraard met vier pootjes op de grond) prima. Ze gaat er dan ook even lekker voor zitten. Tijdens het verschonen van haar hok sleept ze met alles wat je laat liggen; veger, motblik, maar ook met een zakdoekje wat je per ongeluk laat vallen gaat ze er snel vandoor.

Wilgenspeeltjes zijn favoriet; om mee te spelen en om te slopen. Kortom, een vrolijke meid, die een lief vriendje zoekt en een baasje die haar grapjes weet te waarderen!

 nuria nuria2 nuria3

Naam: Lien
Herplaatsbaar vanaf: 15 februari 2018
Formaat: Dwerg
Leeftijd: Onbekend
Minimale ren: Drie m²
Kleur: Zwart/wit
Gecastreerd: Ja
Ingeënt tegen myxomatose/RHD: Ja
Ingeënt tegen RHD-2: Nee

In de opvang sinds: 2-1-2018
Beschrijving: Lien is een lieve dame die graag een aaitje krijgt, maar dan wel wanneer zij er zin in heeft! Als ze zich niet prettig voelt, bijvoorbeeld omdat ze verkeerd benaderd wordt of zich in een hoek gedreven voelt, dan wil ze nog wel eens bijten. Wij plaatsen Lien daarom niet bij (kleine) kinderen. We zoeken een plekje waar ze lekker de ruimte heeft en niet op een ruwe, harde en/of erg natte ondergrond loopt i.v.m. haar kwetsbare voetjes.  

 lien lien2 lien3

Naam: Jacqueline
Herplaatsbaar vanaf: Januari 2018
Formaat: Dwerg
Leeftijd: Juli 2017
Minimale ren: Drie m²
Kleur: Chinchilla/wit
Gecastreerd: Ja
Ingeënt tegen myxomatose/RHD: Ja
Ingeënt tegen RHD-2: Ja

In de opvang sinds: 16-9-2017
Beschrijving: Jacqueline is een schattige klein hangoordwergje. Ze heeft altijd honger en ziet vaak per ongeluk je vinger aan voor een lekker hapje. Ze vind het heerlijk om lekker vrij rond te snuffelen, maar kan ook heerlijk languit liggen te relaxen. In de tuin maakt ze prachtige sprongen als ze zich veilig voelt. Alles wat groter is dan haarzelf vindt ze best wel eng. Aaien is heel spannend (als ze ondertussen wat mag eten dan accepteert ze het), oppakken verschrikkelijk. Jacqueline wil graag met een rustig ventje samen wonen. Op dit moment kan ze nog niet buiten geplaatst worden omdat ze geen wintervacht heeft.

 jacqueline jacqueline2 jacqueline3

Naam: Michelle
Herplaatsbaar vanaf: Januari 2018
Formaat: Middelgroot
Leeftijd: 24 juli 2017
Minimale ren: Vijf m²
Kleur: Zwart
Gecastreerd: Ja
Ingeënt tegen myxomatose/RHD: Ja
Ingeënt tegen RHD-2: Ja

In de opvang sinds: 21-9-2017
Beschrijving: Michelle is een prachtig groot zwart konijn met enorme oren. Ze zit boordevol energie, ze ligt af en toe wel lekker languit maar op het moment dat ze door heeft dat iemand haar ziet springt ze gelijk op om aan de ren te gaan rammelen als teken dat ze eruit wil. Geen vensterbank, hek of tafel is te hoog voor haar mooie sprongen. Lukt het haar niet om er een eerste keer op te springen en valt ze op haar bips, dan probeert ze het nog zeker 10 keer totdat het haar wel is gelukt. Michelle heeft ook veel ontsnappingstalent. Kijk er niet van op als je haar op zolder (of in de prullenbak) aantreft nadat je zeker wist dat het hok goed op slot was. Ze mag in haar pleeggezin alleen onder zware supervisie in de tuin lopen want ze is zomaar bij de buren op bezoek. Michelle kan ook heel goed met dingen gooien, theekoppen, schaaltjes, papieren. Lekker rommel maken! Ze is ontzettend nieuwsgierig en wil ook best wel eens bij je op schoot springen. Heel eventjes mag je haar dan best wel even knuffelen. Als je haar een lekker brokje geeft is ze helemaal blij en zal ze wat langer bij je blijven rondsnuffelen. Oftwel een ontzettend vermakelijk en lief konijn die op zoek is naar een heerlijke ruime plek (met hele hoge hekken) om op ontdekkingsreis te gaan met een knappe vent natuurlijk! Ohja, ze heeft altijd honger en altijd extreme dorst van haar avonturen... Michelle kan nog niet buiten geplaatst worden.

 michelle michelle2 michelle3

Naam: Annemarie
Herplaatsbaar vanaf: 30 november 2017
Formaat: Klein
Leeftijd: Maart 2017
Minimale ren: Drie m²
Kleur: Konijngrijs
Gecastreerd: Ja
Ingeënt tegen myxomatose/RHD: Ja
Ingeënt tegen RHD-2: Ja

In de opvang sinds: 15-11-2017
Beschrijving: Deze knappe dame heet Annemarie! Annemarie is een lieve voedster, sociaal naar andere konijnen. Ze is ook erg nieuwsgierig naar mensen maar vindt aaien nog wel heel spannend. 

 annemarie annemarie2 annemarie3

Naam: Daphne
Herplaatsbaar vanaf: 21-12-2017
Formaat: Dwerg
Leeftijd: Geschat 2017
Minimale ren: Drie m²
Kleur: Japanner
Gecastreerd: Ja
Ingeënt tegen myxomatose/RHD: Ja
Ingeënt tegen RHD-2: Ja

In de opvang sinds: 2-12-2017
Beschrijving: Daphne is een super vrolijk, lief meisje! Ze is sociaal naar andere konijnen maar wil af en toe wel even de baas spelen, meestal zonder veel succes.. ;-) Daphne is ook vriendelijk naar mensen maar moet wel even aan je wennen en is geen knuffelkonijn. Daphne is gedumpt waardoor we haar leeftijd niet weten, maar we verwachten dat ze nog geen jaar oud is. 

 daphne daphne2 daphne3

Joomla templates by a4joomla