Herplaatst 2021

Naam: Comet
Herplaatsbaar vanaf: 15-11-2021
Formaat: Klein
Geboortedatum: April 2021
Minimale ren: Drie m²
In de opvang sinds: 23-10-2021
Herplaatst op: 18-12-2021

Beschrijving: Comet is een van de vele leuke Hollanders die we momenteel in de opvang hebben. Voor Comet is de wereld nog een beetje spannend. Hij schrikt snel. Hoewel hij wel geïnteresseerd is in mensen, is het zeker nog geen knuffelkont. Comet heeft daarom – naast een lief vriendinnetje natuurlijk – ook een baasje nodig wat het nodige geduld heeft. Een gezin met jonge kinderen is niet zo’n geschikte situatie voor hem.Comet is een van de vele leuke Hollanders die we momenteel in de opvang hebben. Voor Comet is de wereld nog een beetje spannend. Hij schrikt snel. Hoewel hij wel geïnteresseerd is in mensen, is het zeker nog geen knuffelkont. Comet heeft daarom – naast een lief vriendinnetje natuurlijk – ook een baasje nodig wat het nodige geduld heeft. Een gezin met jonge kinderen is niet zo’n geschikte situatie voor hem.

comet comet2 comet3

Naam: Cassini
Herplaatsbaar vanaf: Augustus 2021
Formaat: Klein
Geboortedatum: Januari 2021
Minimale ren: Vier m²
In de opvang sinds: 16-12-2021
Herplaatst op: 22-12-2021

Beschrijving: Cassini is een pientere dame. Ze is nieuwsgierig en een echte bezige bij; altijd ergens mee in de weer. Cassini is in huis opgegroeid en daarom goed gewend aan mensen en hun dagelijks leven. Ook met andere konijnen kan ze goed opschieten. Daarom kan ze niet wachten op een nieuw thuis met een lieve konijnenman en mooie ren.

cassini cassini2 cassini3

Naam: Jupiter
Herplaatsbaar vanaf: 15-11-2021
Formaat: Middelgroot
Geboortedatum: 2019
Minimale ren: Vijf m²
In de opvang sinds: 23-10-2021
Herplaatst op: 18-12-2021

Beschrijving: Jupiter is een schat van een konijn. Kom maar op met die aaitjes, Jupiter gaat er lekker voor zitten! Over het algemeen is hij heel rustig, maar hij heeft af en toe een energieke bui. Zo'n grote vent moet natuurlijk wel de ruimte hebben om zich flink uit te leven tijdens die dolle vijf minuten. Jupiter heeft momenteel af en toe wel wat last van lichte voernijd, hier is goed mee om te gaan en buiten voertijden ook niks van te merken. Het maakt hem echter wel wat minder geschikt voor kleine kinderen.

 jupiter jupiter2 jupiter3

Naam: Stardust
Herplaatsbaar vanaf: 15-11-2021
Formaat: Klein
Geboortedatum: April 2021
Minimale ren: Drie m²
In de opvang sinds: 23-10-2021
Herplaatst op: 11-12-2021

Beschrijving: Stardust is een van de vele leuke Hollanders die we momenteel in de opvang hebben. Stardust is nieuwsgierig en redelijk comfortabel met mensen. Heel af en toe mag je haar zelfs een aai over haar bol geven. Maar net als de andere Hollanders, kan Stardust best angstig zijn en schrikt ze snel. Daarom zoeken we ook voor haar een gouden mandje met niet alleen een konijnenvriendje maar ook een héél geduldig baasje.Stardust is een van de vele leuke Hollanders die we momenteel in de opvang hebben. Stardust is nieuwsgierig en redelijk comfortabel met mensen. Heel af en toe mag je haar zelfs een aai over haar bol geven. Maar net als de andere Hollanders, kan Stardust best angstig zijn en schrikt ze snel. Daarom zoeken we ook voor haar een gouden mandje met niet alleen een konijnenvriendje maar ook een héél geduldig baasje.

stardust2 stardust3 stardust4

Naam: Galaxy
Herplaatsbaar vanaf: 15-11-2021
Formaat: Dwerg
Geboortedatum: Februari 2019
Minimale ren: Drie m²
In de opvang sinds: 23-10-2021
Herplaatst op: 11-12-2021

Beschrijving: Galaxy is een knap en vooral heel vrolijk konijnenkereltje. Een echte lieverd, met regelmatig een gekke bui waarbij hij al zijn energie even kwijt moet; zijn lange haren wapperen dan met hem mee in de wind. Als hij zijn energie eenmaal kwijt is, kan hij weer heerlijk rustig chillen. Maar... Chillen is natuurlijk altijd leuker als je het samen doet. Daarom is Galaxy op zoek naar een lieve vriendin waarmee hij samen eerst de boel op stelten kan zetten en daarna rustig neer kan ploffen.

galaxy galaxy2 galaxy3

Naam: Jesse Klaver
Herplaatsbaar vanaf: Mei 2021
Formaat: Middelgroot
Geboortedatum: 2020
Minimale ren: Zes m²
In de opvang sinds: 10-4-2021
Herplaatst op: 11-12-2021

Beschrijving: Jesse is altijd HEEL BLIJ en HEEL DRUK en HEEL ENTHOUSIAST en HEEL NIEUWSGIERIG! Moet dat nou per se in hoofdletters? JA, DAT MOET! Jesse lééft in hoofdletters, maakt zelfs in zijn kleine kooi binkies en geniet enorm van aandacht. Knuffelen heeft hij niet altijd tijd en geduld voor want hadden we al gezegd dat hij HEEL DRUK is? Maar vaak genoeg gaat Jesse er helemaal voor zitten en kun je hem eeuwig aaien. We hopen dat dit fantastische konijn snel naar een mooie, grote ren mag verhuizen zodat hij pas écht los kan gaan met binkies maken!

 jesse klaver jesse klaver2 jesse klaver3

Naam: Nijnhundred en Karen
Herplaatsbaar vanaf: Juli 2021
Formaat: Klein
Geboortedatum: 2019 en geschat 2017/2018
Minimale ren: Vier m²

In de opvang sinds: 5-7-2021
Herplaatst op: 5-12-2021

Beschrijving: Nijnhundred was het 900ste konijn dat bij ons in de opvang binnenkwam, vandaar zijn bijzondere naam. Maar je mag ook gewoon Nijn zeggen hoor, dat is toch makkelijker! ;-) Nijn is een vrolijk kereltje. Hij heeft energie voor tien en staat altijd blij op zijn verzorgers te wachten.

Helaas heeft Nijn behoorlijk slechte ervaringen met andere konijnen, waardoor koppelingen moeizaam verliepen. Uiteindelijk hebben we besloten dat het voor Nijn beter was om in de opvang alvast een vriendinnetje te krijgen en dan daarna samen op zoek naar een huisje. Daarom is Nijn aan Karen gekoppeld. Ook Karen heeft een 'rugzakje', zij is namelijk juist weer erg bang voor mensen. Soms is die angst bijna niet weg te nemen, maar bij Karen merkten we al vrij snel dat er wel een voorzichtig stijgende lijn in zat. Omdat Karen naar andere konijnen juist weer erg sociaal is en daarnaast een heel zachtaardig karakter heeft, leek het ons echt een win/win situatie waarin beide konijnen veel van elkaar konden leren. Een lieve vriendin voor Nijn en een stoere vriend voor Karen. Inmiddels vormen deze twee een leuk duo en merken we dat met rust en geduld Karen steeds meer gedrag van Nijn overneemt.

Filmpje van Nijn: https://www.youtube.com/watch?v=L30mDvVhhKY

 nijnhundred2logo nijnhundred3logo nijnhundredlogo

 

karen nijn en karen

Naam: Castor
Herplaatsbaar vanaf: 15-11-2021
Formaat: Dwerg
Geboortedatum: 2016
Minimale ren: Drie m²
In de opvang sinds: 23-10-2021
Herplaatst op: 20-11-2021

Beschrijving: Deze superzachte meneer heet Castor. Hoewel Castor een vachtje heeft waar je niet van af wil blijven, heeft Castor toch liever dat je de handjes thuis houdt. Mensenhanden zijn immers toch best een beetje spannend. Castor vindt veel dingen spannend maar ook heel interessant. Hij is vrij rustig, maar zoekt natuurlijk wel een mooie ren om zijn pootjes te strekken.

 castor castor2 castor3

Naam: Pollux
Herplaatsbaar vanaf: 15-11-2021
Formaat: Klein
Geboortedatum: 16-02-2020
Minimale ren: Drie m²
In de opvang sinds: 20-10-2021
Herplaatst op: 13-11-2021

Beschrijving: Pollux is een ontzettend sociaal ventje. Hij laat zich graag even aaien, maar als je zo'n knap konijn bent heb je natuurlijk ook veel knappe konijnendingen te doen dus niet te lang hoor! Pollux is ook heel vriendelijk naar andere konijnen. Pollux is natuurlijk nog wel een jonge vent met veel energie, hij zoekt een lief vriendinnetje dat ook niet graag stilzit.

 pollux pollux2 pollux4

Naam: Bryn
Herplaatsbaar vanaf: Juli 2021
Formaat: Middelgroot
Leeftijd: November 2016
Minimale ren: Tien m²
In de opvang sinds: 10-7-2021
Herplaatst op: 25-9-2021

Beschrijving: Bryn is voor de tweede keer in de opvang, na het verlies van haar maatje. Gelukkig heeft ze hier snel weer gezelschap gevonden, maar ze wil het liefst een echt eigen vriendje en natuurlijk een mooie, grote ren. Deze moet wel goed afgesloten zijn, want anders gaat Bryn zelf wel even op avontuur. Bryn is sociaal naar andere konijnen. Verder is ze wat op zichzelf, niet heel mensgericht en aaien hoeft van haar zeker niet. Als de baas met de voedselvoorziening komt is Bryn natuurlijk wel van de partij.

bryn bryn2 bryn3

Naam: Sigrid Knaag
Herplaatsbaar vanaf: Augustus 2021
Formaat: Dwerg
Geboortedatum: 28-12-2020
Minimale ren: Drie m²
In de opvang sinds: 26-3-2021
Herplaatst op: 18-9-2021

Beschrijving: Sigrid is een ontzettend zoet meiske. Ze vond alles erg spannend toen ze net bij ons was, maar kroop langzaam uit haar schulp. Sigrid heeft uiteindelijk nog een tijdje in een pleeggezin doorgebracht en met wat meer ruimte en individuele aandacht is ze een heel ander konijn geworden. Toch blijft het belangrijk dat ze geduldige baasjes vindt die snappen dat ze geen knuffelkonijn is.

 sigrid knaag sigrid knaag2 sigrid knaag3

Naam: Syngonium
Herplaatsbaar vanaf: Juli 2021
Formaat: Dwerg
Geboortedatum: 1-1-2021
Minimale ren: Drie m²
In de opvang sinds: 28-4-2021
Herplaatst op: 18-9-2021

Beschrijving: Syngonium is de broer van Epipremnum. Dat kun je ook wel zien, want ze lijken als twee druppels water op elkaar! Ze hebben niet alleen alle twee van die heerlijke zachte hangoren, maar ze zijn ook nog eens even vriendelijk en geïnteresseerd in mensen. Ze uit elkaar houden is dan ook bijna niet te doen, het is alleen te merken omdat Syngonium ietsje terughoudender is in gedrag. Ze zoeken trouwens ook alle twee hetzelfde: een nieuw baasje, een lieve konijnenvriendin en een mooie ren.

Syngonium Syngonium2 Syngonium3

Naam: Jaxa
Herplaatsbaar vanaf: September 2021
Formaat: Middelgroot
Geboortedatum: December 2020
Minimale ren: Zes m²
In de opvang sinds: 4-8-2021 
Herplaatst op: 11-9-2021

Beschrijving: Jaxa is een vrolijke, energieke dame. Ze laat niet over zich heen lopen door soortgenootjes, maar is ook niet fel. Jaxa zoekt een fijn plekje met veel ruimte.

 geenfoto

Naam: Curiosity
Herplaatsbaar vanaf: Augustus 2021
Formaat: Klein
Geboortedatum: Januari 2021
Minimale ren: Vier m²
In de opvang sinds: 16-7-2021
Herplaatst op: 28-8-2021

Beschrijving: Curiosity is de zus van Cassini. En ze lijken, vooral qua karakter, best wel op elkaar! Alleen is Curiosity nog nét een wat beziger bijtje dan haar zus. Ze is goed gesocialiseerd met mensen en gewend aan het dagelijks leven. Ook met andere konijnen gaat het goed. Net als haar zus is Curiosity op zoek naar een gouden mandje met bijbehorend vriendje en ruime ren.

curiosity curiosity2 curiosity3

Naam: Epipremnum
Herplaatsbaar vanaf: Juli 2021
Formaat: Dwerg
Geboortedatum: 1-1-2021
Minimale ren: Drie m²
In de opvang sinds: 28-4-2021
Herplaatst op: 25-8-2021

Beschrijving: Epipremnum is een prachtig ventje met zijn zachte, zwarte hangoren. En het is ook nog eens een hartstikke vrolijk en vriendelijk ventje. Mensen vindt hij best wel interessant, en op het mogen uitdelen van een aaitje kun je bij hem dan ook altijd wel rekenen. Maar een echte knuffelkont... Nee, dat is hij nou ook weer niet echt. Dat betekent trouwens niet dat hij dat niet kan worden! Met de nodige aandacht en geduld kan zijn nieuwe baasje nog best een heel eind komen. Naast een nieuw baasje zoekt Epipremnum trouwens ook nog een leuk konijnenvriendinnetje, en een ruime ren natuurlijkepipremnum epipremnum2 epipremnum3

Naam: Maranta
Herplaatsbaar vanaf: Juni/juli 2021
Formaat: Dwerg
Geboortedatum: 1-1-2021
Minimale ren: Drie m²
In de opvang sinds: 28-4-2021
Herplaatst op: 
21-8-2021

Beschrijving: Als je al bij de beschikbare rammen op deze website hebt gekeken, heb je vast gezien dat de appel bij Maranta niet ver van de boom valt. Ze is net zo knap als haar broers Epipremnum en Syngonium. Deze knappe hangoor is een energieke tante. Ze is goed gesocialiseerd met mensen, en we verwachten dat dat met de nodige liefde en aandacht alleen nog maar beter wordt. Ook met andere konijnen kan Maranta wel goed. Maar... Ze heeft wel de broek aan! Ze zoekt daarom niet alleen een lieve baas en mooie ren, maar ook een vriendje die daar niet van schrikt.

maranta maranta3 maranta4

Naam: Orion
Herplaatsbaar vanaf: Augustus 2021
Formaat: Dwerg
Geboortedatum: September 2019
Minimale ren: Drie m²
In de opvang sinds: 8-7-2021
Herplaatst op: 
21-8-2021

Beschrijving: Is Orion geen leukerd? Wij vinden van wel! En we vinden ook dat hij een veel leuker leven verdient dan hij tot nu toe gehad heeft. Dat Orion niet zo mensgericht is, is gezien zijn geschiedenis niet gek. Hij vindt best veel dingen spannend, maar is ook wel weer nieuwsgierig. We zoeken een baasje voor Orion met veel liefde en geduld, een ruime ren een konijnenvriendinnetje met wie hij van het leven mag gaan genieten.

orion orion2 orion3

Naam: Sien
Herplaatsbaar vanaf: Juli 2021
Formaat: Groot
Geboortedatum: Volgt
Minimale ren: Zes m²
In de opvang sinds: 19-6-2021 
Herplaatst op: 
21-8-2021

Beschrijving: Sien is een prachtige dame om te zien. Sien is ook een dame van formaat, én ze is buitengewoon goed in het zelf openmaken van deurtjes. Hoe ze dat doet? Ze gooit gewoon haar gewicht in de strijd! Verder is Sien vrij rustig, maar heeft wel behoefte aan aardig wat ruimte. Maar dat is ook niet gek natuurlijk als je zoveel konijn bent om van te houden. Sien zoekt daarom een baasje die een grote ren heeft en die het niet erg vindt om haar te bewonderen maar niet met haar te knuffelen. En een lief konijnenvriendje, natuurlijk!

sien sien2 sien3

Naam: Juno II
Herplaatsbaar vanaf: Augustus 2021
Formaat: Groot
Geboortedatum: 30-3-2017
Minimale ren: Zes m²
In de opvang sinds: 31-7-2021 
Herplaatst op:
21-8-2021

Beschrijving: Juno II is een vrolijke, vriendelijke dame. Ze kan een aaitje wel waarderen. Het belangrijkste is dat ze snel weer een lieve konijnenvriend krijgt, na het recente verlies van haar vriendje. Natuurlijk ook graag een grote ren er bij!

juno ii juno ii2 juno ii3

Naam: Zenith
Herplaatsbaar vanaf: Augustus 2021
Formaat: Klein
Geboortedatum: Volgt
Minimale ren: Drie m²
In de opvang sinds: 10-7-2021 
Herplaatst op: 18-8-2021

Beschrijving: Zenith is wat je noemt een lekker makkelijk konijn. Ziet er leuk uit, niet al te groot en een gezellig druk baasje. We kunnen hem niet anders beschrijven dan een leuk, vrolijk ventje. Met mensen kan hij best goed opschieten, maar knuffelen... Dat hoeft van hem niet zo. Met konijnen ligt dat heel anders, want Zenith is hartstikke sociaal en kan niet wachten tot hij zijn eigen vriendinnetje heeft.

zenith2 zenith3 zenith4

Naam: Aurora
Herplaatsbaar vanaf: Augustus 2021
Formaat: Dwerg
Geboortedatum: September 2018
Minimale ren: Drie m²
In de opvang sinds: 8-7-2021
Herplaatst op: 18-8-2021

Beschrijving: Bij binnenkomst was Aurora erg bang. Ze komt helaas uit een rottige situatie en heeft dan ook het nodige meegemaakt. Met de tijd merken we wel dat ze steeds meer vertrouwen krijgt en steeds ietsje nieuwsgieriger wordt, maar nieuwe dingen blijven toch heel spannend voor haar. Aanraken vindt ze ab-so-luut niet de bedoeling en oppakken is natuurlijk helemaal uit den boze. Daarom zoeken we een nieuw baasje voor haar die dit niet erg vindt en over een flinke dosis geduld beschikt. Oh, én natuurlijk over een fijne ren en lief konijnenvriendje.

auroraaurora2aurora3

Naam: Cassini
Herplaatsbaar vanaf: Augustus 2021
Formaat: Klein
Geboortedatum: Januari 2021
Minimale ren: Vier m²
In de opvang sinds: 16-7-2021
Herplaatst op: 14-8-2021

Beschrijving: Cassini is een pientere dame. Ze is nieuwsgierig en een echte bezige bij; altijd ergens mee in de weer. Cassini is in huis opgegroeid en daarom goed gewend aan mensen en hun dagelijks leven. Ook met andere konijnen kan ze goed opschieten. Daarom kan ze niet wachten op een nieuw thuis met een lieve konijnenman en mooie ren.

cassini cassini2 cassini3

Naam: Neil
Herplaatsbaar vanaf: Juli 2021
Formaat: Klein
Geboortedatum: Volgt
Minimale ren: Drie m²
In de opvang sinds: 3-7-2021
Herplaatst op: 14-8-2021

Beschrijving: Neil is een heel druk mannetje! Stil zitten is niet zijn sterkste kant, als slopen een sport was daarentegen... Mooie suggestie voor Parijs 2024? Neil is automatisch gekwalificeerd. Neil is erg sociaal en vriendelijk naar mensen.

 neil neil2 neil3

Naam: Solaris
Herplaatsbaar vanaf: Augustus 2021
Formaat: Klein
Geboortedatum: Volgt
Minimale ren: Drie m²
In de opvang sinds: 10-7-2021
Herplaatst op: 14-8-2021

Beschrijving: Solaris is een vrolijke, vriendelijke dame. Ze is een bezig bijtje en is wel toe aan een leuk vriendje en een ren met genoeg vermaak en natuurlijk een lief baasje.

 Solaris Solaris2 Solaris3

Naam: Miley
Herplaatsbaar vanaf: Augustus 2021
Formaat: Groot
Geboortedatum: 10-6-2020
Minimale ren: Acht m²
In de opvang sinds: 20-3-2021 
Herplaatst op: 11-8-2021

Beschrijving: Miley is een heerlijke dame, groot van postuur en van karakter. Ze is altijd blij om je te zien en doet geen vlieg kwaad. Miley kan niet wachten op een grote ren waar ze eindelijk normaal haar pootjes kan strekken, zo'n opvanghok is eigenlijk niets voor haar. Miley heeft geen snijtanden meer, dit is in principe geen belemmering in haar dagelijks leven maar ze kan niet knagen en ontvangt haar groentemaaltje daarom graag in stukjes gesneden. Miley heeft helaas meer kans op terugkerende gebitsproblemen en zoekt een baasje dat hier mee om kan gaan. We spreken de details graag persoonlijk met je door.

 miley miley2 miley3

Naam: Perseverance
Herplaatsbaar vanaf: Augustus 2021
Formaat: Klein
Geboortedatum: 2017
Minimale ren: Drie m²
In de opvang sinds: 7-7-2021 
Herplaatst op: 11-8-2021

Beschrijving: Perseverance is een super leuke dame, maar ze kan af en toe wel een mopperkontje zijn. Logisch vinden wij, want ze zit hier in een klein hokje en haar hormoontjes waren ook nog eens flink van slag door baarmoederproblemen. Gelukkig is ze inmiddels gecastreerd en klaar voor een nieuw plekje, waar ze met alle ruimte en een lief vriendje hopelijk nooit meer humeurig zal zijn!

 perseverance perseverance2 perseverance3

Naam: Pluto
Herplaatsbaar vanaf: Augustus 2021
Formaat: Dwerg
Geboortedatum: September 2018/2019
Minimale ren: Drie m²
In de opvang sinds: 8-7-2021 
Herplaatst op: 
11-8-2021

Beschrijving: Pluto is een lief ventje dat niet zo'n beste start in het leven gehad heeft. Hij is dan ook niet bepaald vol vertrouwen naar mensen. Gelukkig is het nu tijd voor een nieuw leven waarin hij dat vertrouwen samen met een lief baasje en natuurlijk knap konijnenvriendinnetje op kan gaan bouwen.

 pluto pluto2 pluto3

Naam: Pan
Herplaatsbaar vanaf: Oktober 2020
Formaat: Klein
Geboortedatum: 14-7-2020
Minimale ren: Drie m²
In de opvang sinds: 30-9-2020
Herplaatst op: 7-8-2021

Beschrijving: Pan is een vrolijk, vriendelijk ventje. Hij vindt mensen soms wel wat spannend omdat hij niet heel veel contact gewend is, maar hij is wel nieuwsgierig. Aaien hoeft dus niet, maar hij komt wel gerust even bij je kijken. Naar andere konijnen is Pan erg sociaal.

pan pan2 pan3

Naam: Eros
Herplaatsbaar vanaf: Oktober 2020
Formaat: Klein
Geboortedatum: 14-7-2020
Minimale ren: Drie m²
In de opvang sinds: 30-9-2020
Herplaatst op: 28-7-2021

Beschrijving: Eros is een beetje verlegen, maar wel heel vrolijk hoor! Eros is sociaal naar andere konijnen en met een beetje geduld kun je ook zeker zijn vertrouwen winnen. Deze jongeman wil graag naar een grote ren verhuizen zodat hij al zijn energie lekker kwijt kan!

eros eros2 eros3

Naam: Flop Jetten
Herplaatsbaar vanaf: Juli 2021
Formaat: Klein
Geboortedatum: Volgt
Minimale ren: Drie m²
In de opvang sinds: 5-6-2021 Herplaatst op: 24-7-2021

Beschrijving: Flop Jetten is een fijn ventje, altijd vrolijk en blij om je te zien. Hij wil graag weer bij een lieve konijnendame gaan wonen, want dat mist hij wel heel erg.

 flop jetten flop jetten2 flop jetten3

Naam: Roxy
Herplaatsbaar vanaf: Juli 2021
Formaat: Klein
Geboortedatum: Onbekend
Minimale ren: Drie m²
In de opvang sinds:9-6-2021
Herplaatst op: 24-7-2021

Beschrijving: Over Roxy kunnen we kort zijn: ze is echt een hartstikke leuk konijn, van binnen en van buiten. Ze is vriendelijk, enthousiast en sociaal. Mensen vindt ze leuk, maar alleen om naar te kijken en niet om mee te knuffelen. Voor andere konijnen is ze vriendelijk, maar ze staat tegelijkertijd wel haar mannetje en laat niet zomaar over zich heen lopen.

roxy 1  roxy 2  roxy 3

 

Naam: Sansevieria
Herplaatsbaar vanaf: Juni/juli 2021
Formaat: Dwerg
Geboortedatum: 1-1-2021
Minimale ren: Drie m²
In de opvang sinds: 28-4-2021
Herplaatst op: 21-7-2021

Beschrijving: Sansevieria is een vrolijke jongedame. Sociaal naar andere konijnen en lief naar mensen.

 sansevieria sansevieria2 sansevieria3

Naam: Georgia en Alexis
Herplaatsbaar vanaf: Juni 2017
Formaat: Dwerg
Leeftijd: 2016 en onbekend
Minimale ren: Vier m²
Kleur: Zwart/wit en otter
Gecastreerd: Ja
Ingeënt tegen myxomatose/RHD: Ja
Ingeënt tegen RHD-2: Ja

In de opvang sinds: 10-12-2016 en 15-9-2016
Herplaatst op: 22-7-2021

Beschrijving: Georgia en Alexis zijn helemaal gek op elkaar en willen dan ook graag samen verhuizen naar een mooi plekje. Beide konijntjes hebben hun energieke, drukke momenten maar doen ook niets liever dan aartslui tegen elkaar aan liggen. Natuurlijk vooral als het heel warm is. Georgia vindt mensen maar spannend, ze zoekt wel contact maar daar is het voor haar ook wel mee gezegd. Ook Alexis is niet echt een knuffelkonijn, deze twee zijn vooral leuk om naar te kijken. Georgia is een Rex konijn en heeft daardoor hele tere voetzooltjes. Ze mag niet op tegels geplaatst worden.

 georgia georgia2 georgia3

 

alexis alexis alexis georgia

Naam: Mark Hupte
Herplaatsbaar vanaf: Juli 2021
Formaat: Klein
Geboortedatum: Volgt
Minimale ren: Drie m²
In de opvang sinds: 5-6-2021
Herplaatst op: 17-7-2021

Beschrijving: Mark kwam met fors overgewicht in de opvang en had daar ook wel wat last van, maar we hebben hem op dieet gezet en hij is al mooi wat afgevallen. De laatste pondjes mag hij er samen met een knappe vriendin afsporten! Mark is een vrolijk, vriendelijk konijn maar knuffelen en aaien hoeft van hem niet.

 mark hupte mark hupte2 mark hupte3

Naam: Robijn
Herplaatsbaar vanaf: Februari 2021
Formaat: Dwerg
Geboortedatum: Februari 2020
Minimale ren: Drie m²
In de opvang sinds: 9-1-2021
Herplaatst op: 7-7-2021

Beschrijving: Robijn heeft het niet makkelijk gehad, hij was daardoor de eerste periode ook erg terughoudend en wat angstig, maar gelukkig ligt dat nu achter hem! We zien hem steeds meer opbloeien en het vertrouwen in mensen begint ook wat te komen. Robijn kan door zijn verleden wat fel uit de hoek komen naar andere konijnen, maar is in wezen een vriendelijk ventje. Hij zoekt graag de zwakke plekken in de omheining op dus een stevige ren is geen overbodige luxe.

robijn  robijn2 robijn3

Naam: Lilian Konijnissen
Herplaatsbaar vanaf: Mei 2021
Formaat: Middelgroot
Geboortedatum: 20-1-2020
Minimale ren: Zes m²
In de opvang sinds: 17-4-2021
Herplaatst op: 12-7-2021

Beschrijving: Lilian Konijnissen is werkelijk waar een plaatje om te zien. En ze is ook nog eens hartstikke leuk met mensen! Maar mooie dingen kosten soms ook moeite: Lilian is een Rex en heeft daarom kwetsbare voetjes. Dat betekent dat haar nieuwe baasje rekening moet houden met de ondergrond van de ren. Van te veel tegels gaan haar hakjes kapot. Hoewel ze met mensen goed uit de voeten kan, kan ze dat met andere konijnen veel minder. Lilian is een pittige tante die we niet in een groep kunnen plaatsen en de koppeling met een ander konijn kan wat langer duren dan normaal.

lilian konijnissen lilian konijnissen2 lilian konijnissen3

Naam: Kristy
Herplaatsbaar vanaf: Juli 2021
Formaat: Klein
Geboortedatum: April 2019
Minimale ren: Drie m²
In de opvang sinds: 3-7-2021
Herplaatst op: 10-7-2021
Beschrijving: Kristy is een hele bange dame. Nu ze een poosje bij ons is merken we wel verbetering, maar ze zal nooit een mensgericht konijn worden. We zoeken voor haar een rustig plekje waar ze gewoon zichzelf mag zijn. Vanwege haar angst kan ze wat onvoorspelbaar reageren, daarom vinden wij het belangrijk dat ze in een grote, volledig dichte ren gehouden wordt. Naar andere konijnen is Kristy sociaal.

 kristy kristy2 kristy3

Naam: Scindapsus
Herplaatsbaar vanaf: Mei 2021
Formaat: Klein
Geboortedatum: 2020
Minimale ren: Drie m²
In de opvang sinds: 28-4-2021
Herplaatst op: 7-7-2021

Beschrijving: Scindapsus is een gezellige hangoor, altijd vrolijk en ondernemend. En is hij niet prachtig om te zien? Wat Scindapsus betreft blijft het overigens wel bij kijken. Mensen? Hartstikke leuk, maar aaien hoeft van hem niet echt. Voor andere konijnen is hij wel heel lief. Hij kan dan ook niet wachten op een fijn en veilig nieuw thuis en een lief vriendinnetje.

scindapsus scindapsus2 scindapsus3

Naam: Steert Wilders
Herplaatsbaar vanaf: April 2021
Formaat: Klein
Geboortedatum: 5-8-2019
Minimale ren: Drie m²
In de opvang sinds: 27-3-2021 
Herplaatst op: 30-6-2021

Beschrijving: Steert vond het eerst maar niks hier in de opvang, hij moest erg wennen aan de nieuwe situatie en vond het heel spannend. Inmiddels is hij wat tot rust gekomen en vindt hij het hier toch wel gezellig, al is het allermooiste natuurlijk een eigen baasje. Steert is dus een wat verlegen konijn, maar als hij wat los komt een vrolijk ventje. 

steertwilders steertwilders2 steertwilders3

Naam: Asparagus
Herplaatsbaar vanaf: Mei 2021
Formaat: Dwerg
Geboortedatum: 2019/2020 
Minimale ren: Drie m²
In de opvang sinds: 28-4-2021 
Herplaatst op: 15-6-2021

Beschrijving: Kijk nou toch eens wat een mooi snoetje Asparagus heeft. Hij is net zo lief en zachtaardig als hij eruit ziet. Soms is hij wel een beetje afwezig; we weten dat hij niet helemaal scherp ziet en mogelijk hoort hij ook niet helemaal goed. Maar dat mag de pret niet drukken voor dit enthousiaste mannetje, hij blijft su-per vrolijk en kan niet wachten om naar zijn nieuwe thuis te vertrekken.

asparagus asparagus2 asparagus3

Naam: Kip
Herplaatsbaar vanaf: Mei 2021
Formaat: Klein
Geboortedatum: 2019
Minimale ren: Drie m²
In de opvang sinds: 31-1-2021
Herplaatst op: 19-6-2021

Beschrijving: Volgt.

 kip kip2 kip3

Naam: Bunthousand
Herplaatsbaar vanaf: April 2021
Formaat: Middelgroot
Geboortedatum: 2020
Minimale ren: Zes m²
In de opvang sinds: 13-3-2021 
Herplaatst op: 12-6-2021

Beschrijving: Hup hup hoera! 1000 konijnen kwamen er in negen jaar tijd al bij ons binnen, en dit is 'm dan, nummertje 1000! Uiteraard was er voor deze vrolijke Frans geen toepasselijkere naam dan Bunthousand. Bunthousand is een fantastisch konijn, heeft energie voor tien en staat altijd blij bij het deurtje klaar. De manier waarop hij vol enthousiasme op je af komt kan soms wel wat misleidend zijn, want hij lijkt te smeken om aaitjes alleen heeft toch liever dat je je handjes thuis houdt. Maakt niet uit, dat leer je snel genoeg ;-) Bunthousand zoekt een grote ren waar hij al z'n energie lekker kwijt kan.

 bunthousand bunthousand2 bunthousand3

Naam: Joe Bunden
Herplaatsbaar vanaf: Maart 2021
Formaat: Klein
Geboortedatum: 2019
Minimale ren: Drie m²
In de opvang sinds: 6-2-2021
Herplaatst op: 12-6-2021

Beschrijving: Joe Bunden is een ontzettend leuk konijn, maar naar andere konijnen wel een zeer pittig ventje. We zijn daarom op zoek naar een lieve konijnenvriendin die zelf niet extreem dominant is, maar die ook niet over zich heen laat lopen. Joe past naar ons idee niet zo goed in een groep. Naar mensen is Joe wat terughoudend, hij vindt het wel interessant en komt ook wel bij je kijken, maar laat zich niet aanhalen.

 joe bunden joe bunden2 joe bunden3

Naam: Jeremy
Herplaatsbaar vanaf: December 2020
Formaat: Dwerg
Geboortedatum: 2020
Minimale ren: Drie m²
In de opvang sinds: 5-12-2020
Herplaatst op:
29-5-2021

Beschrijving: Jeremy is een fantastisch konijn, maar wel met een gebruiksaanwijzing. Hij mag klein van stuk zijn, maar het is een behoorlijk felle donder. Jeremy reageert vaak erg agressief als hij benaderd wordt. Als hij de ruimte heeft en zelf mag kiezen of hij contact zoekt of niet is hij een totaal ander konijn, maar mensen moeten daarbij wel hun handjes thuis houden! Jeremy zoekt een lief konijnenvriendinnetje dat niet dominant is maar wel stevig in haar konijnenschoentjes staat. Hij wordt niet in een groep herplaatst en ook niet bij kinderen.

 Jeremy Jeremy2 Jeremy3

Naam: Hopke Hoekstra
Herplaatsbaar vanaf: April 2021
Formaat: Dwerg
Geboortedatum: 28-12-2020
Minimale ren: Drie m²
In de opvang sinds: 26-3-2021 
Herplaatst op: 29-5-2021

Beschrijving: Hopke is een vrolijke jongeman, heel nieuwsgierig maar hij vindt alles ook nog wel erg spannend. Hij heeft in het begin dan ook zeker tijd nodig om aan nieuwe situaties en mensen te wennen. Hopke is nog erg jong en wat onzeker, we koppelen hem daarom niet aan felle tantes of niet gesteriliseerde voedsters.

 hopke hoekstra hopke hoekstra2 hopke hoekstra3

Naam: Lexa
Herplaatsbaar vanaf: Mei 2021
Formaat: Dwerg
Geboortedatum: 8-4-2016
Minimale ren: Drie m²
In de opvang sinds: 1-5-2021
Herplaatst op: 29-5-2021

Beschrijving: Lexa is een rustige konijnendame. In nieuwe situaties kijkt ze graag eerst de kat uit de boom en heeft ze heel even wat extra tijd nodig om te wennen. Heel erg mensgericht is ze dan ook niet. Met andere konijnen kan ze gelukkig wel goed, en dat is het belangrijkste, toch? Lexa hoopt op een lief konijnenvriendje, een mooi plekje buiten en een geduldig baasje.

 lexa3 lexa2 lexa

Naam: Tami
Herplaatsbaar vanaf: Juni 2021
Formaat: Middelgroot
Leeftijd: Januari 2017
Minimale ren: Vijf m²

In de opvang sinds: 22-5-2021
Herplaatst op: 29-5-2021

Beschrijving: Tami is een grote, energieke dame. Ze is nieuwsgierig en vrij sociaal naar mensen, maar je moet wel een beetje je best doen voordat ze je aardig vindt. Tami is goed in uitbreken, we zoeken voor haar daarom naar een grote ren waar ze haar energie kwijt kan en waar ze zeker weten niet uit kan. Wie heeft een plekje voor deze mooie dame?

 tami tami2 tami3

Naam: Ruby en Denver
Herplaatsbaar vanaf: Januari 2021
Formaat: Klein
Geboortedatum: 2017/2018 en onbekend
Minimale ren: Drie m²
In de opvang sinds: 16-5-2020/3-7-2019
Herplaatst op: 22-5-2021

Beschrijving: Ruby is diep van binnen een lief meisje, maar dat is een goed bewaard geheim want aan de buitenkant zie je vooral een knorrepotje. Eigenlijk heel jammer, want Ruby komt zo een beetje onaardig over terwijl ze met geduld en ruimte echt een leuke dame is. Ruby wordt uit voorzorg niet bij kinderen herplaatst. Naar andere konijnen is Ruby erg enthousiast en soms behoorlijk fel, waardoor het koppelen wat moeizaam kan verlopen.

Denver is een vrolijk kereltje met een prachtig kapsel. Hij heeft wel extra vachtverzorging nodig, maar is niet volledig langharig en hoeft daarom dus ook niet wekelijks uitgebreid gekamd te worden. Denver is een heel dominant ventje, maar kan wel goed samen met andere konijnen. 

Filmpje van Ruby: https://www.youtube.com/watch?v=FENX7_b1K4g

 ruby ruby2 ruby3
denver denver2 denver3

Naam: Kajsa Olongoren
Herplaatsbaar vanaf: Mei 2021
Formaat: Klein
Geboortedatum: 10-10-2017
Minimale ren: Drie m²
In de opvang sinds: 17-4-2021 
Herplaatst op: 22-5-2021

Beschrijving: Kajsa is een rustige dame, altijd vriendelijk en kalm. Ze is geen knuffelkonijn maar komt gerust even gezellig kijken en is niet angstig. Gewoon niet teveel poespas voor Kajsa, doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg. We zoeken voor haar dan ook een vriendelijke, rustige ram met niet teveel streken.

 kajsa olongoren kajsa olongoren2 kajsa olongoren3

Naam: Ficus
Herplaatsbaar vanaf: Mei 2021
Formaat: Klein
Geboortedatum: 2020
Minimale ren: Drie m²
In de opvang sinds: 28-4-2021 
Herplaatst op: 22-5-2021

Beschrijving: Onze Ficus is een echt boefje: hij heeft energie voor 10 en is super nieuwsgierig. De wereld buiten zijn ren vindt hij héél interessant, en als je even niet goed oplet, gaat hij er zo vandoor. Daarom kan Ficus alleen geplaatst worden in een overdekte ren, zodat hij niet zelfstandig op avontuur kan. In al dat geknuffel en getut met mensen heeft Ficus helemaal geen zin, maar voor andere konijnen is hij erg lief.

ficus ficus2 ficus3

Naam: Calathea
Herplaatsbaar vanaf: Mei 2021
Formaat: Dwerg
Geboortedatum: 2019/2020 
Minimale ren: Drie m²
In de opvang sinds: 28-4-2021
Herplaatst op: 22-5-2021

Beschrijving: Calathea is een prachtige zwarte hangoordame. Ze is moeder van een hele bups kleine, en net zo knappe, hangoorkinders. Calathea is lief en een beetje verlegen. En nu haar kleintjes op zichzelf mogen gaan wonen, is ze wel toe aan wat rust. Daarom zoeken we een lief en kalm vriendje voor haar op een rustige plek.

calathea calathea2 calathea3

Joomla templates by a4joomla