In memoriam

Naam: Musa
Herplaatsbaar vanaf: Mei/juni 2021
Formaat: Groot
Geboortedatum: 2020
Minimale ren: Acht m²
In de opvang sinds: 28-4-2021

Beschrijving: Bij Musa is er heel veel konijn om van te houden. Qua uiterlijk, natuurlijk, maar ook zeker qua karakter. Het is een energieke dame die veel ruimte nodig heeft. Haar exacte leeftijd is onduidelijk en daarom weten we ook niet helemaal zeker hoe groot ze nog gaat worden, maar dat het een dame van formaat is, mag duidelijk zijn. Musa is meestal vrolijk, maar tegelijkertijd ook erg gevoelig voor stress. Ze is daarom op zoek naar een rustig, stabiel nieuw thuis met een baasje die het niet erg vindt om wat extra vachtverzorging te geven als dat nodig mocht zijn.

Musa heeft wat moeite met de omgang met andere konijnen, op een onvoorspelbare manier die wij niet vaak zien. We hebben gemerkt dat ze in elk geval moeilijk in een groep past en ook binnen een koppel gaat het niet vanzelf. Musa is al eens herplaatst geweest, maar helaas ging dit ook mis. Een waarschijnlijke factor daarbij was een dagelijks wisselende, grote ruimte. Wij plaatsen Musa nu daarom alleen in een grote ren die altijd hetzelfde is, waarbij de konijnen dus niet bijvoorbeeld overdag meer ruimte hebben of dagelijks/regelmatig/soms in de tuin mogen lopen. Musa wordt alleen gekoppeld d.m.v. een koppelvakantie in de opvang.

musa musa2 musa3

Naam: Lewis
Geboortedatum: 2019
In de opvang sinds:9-7-2020
Beschrijving: Lewis kwam bij ons met onder andere een middenoorontsteking die langdurig niet behandeld was. Het leek aanvankelijk redelijk goed te herstellen, maar helaas had de ontsteking toch al teveel aangetast en moesten we op 26 juli afscheid van Lewis nemen.

 lewis lewis2 lewis2

Naam: Sylvie
Geboortedatum: 1-5-2014
In de opvang sinds:23-5-2020

Beschrijving: Sylvie kwam binnen met onbehandelde baarmoederkanker, helaas kwam de operatie te laat en is Sylvie enkele dagen later overleden.

 sylvie sylvie2 sylvie3

Naam: Maud
Leeftijd: 2014

In de opvang sinds: 6-10-2018
Beschrijving: Maud is een flinke dame die veel ruimte gewend is en nu dus ook een plekje zoekt waar ze weer lekker haar energie kwijt kan. Maud is niet heel erg op mensen gericht, maar ook zeker niet onvriendelijk. Naar andere konijnen is ze behoorlijk dominant, ze is zeker geen allemansvriend en zoekt een rustige, stabiele ram om mee samen te leven. Maud wordt niet in een groep herplaatst. Wie heeft een plekje waar Maud lekker konijn kan zijn?

 maud maud2 maud3

Naam: Hartley
Leeftijd: 2017

In de opvang sinds: 30-5-2018
Beschrijving: Hartley is een heel klein kereltje met een groots karakter. Hij is vrolijk en nieuwsgierig, maar kan soms wel heel fel zijn. We weten niet precies hoe oud Hartley is, maar schatten dat hij ongeveer een jaar oud is. Hartley heeft prachtige lange lokken die veel verzorging vragen. Zijn vorige baasjes hebben hem die helaas niet gegeven, dus toen hij in het bos gevonden werd zat hij helemaal onder de klitten en viltplekken.

hartley hartley2 hartley3

Naam: Paas H.
Leeftijd: Onbekend

In de opvang sinds: 3-4-2018
Beschrijving: Paas H. werd op 1 april, eerste Paasdag, gevonden. Helaas voor Paas was dat geen grapje.. Gelukkig kwam hij daarna bij ons terecht via de dierenambulance! Paas H. kijkt misschien wel heel erg grumpy maar laat je daar niet door afschrikken, hij is stiekem heel erg lief! We vermoeden dat hij al iets ouder is, maar weten dit niet zeker.

 paas h paas h2 paas h3

Naam: Silas
Leeftijd: 2011

In de opvang sinds: 11-11-2017
Beschrijving: Silas werd in 2011 door Stichting Knaagdierencentrum Aa&Hunze herplaatst, samen met Betty. In november 2015 kwamen ze bij ons in de opvang, maar in 2016 mochten ze samen naar een mooi plekje vertrekken. Na het overlijden van Betty in 2017 kwam Silas helaas terug naar de opvang. Hij werd toen geplaatst, maar de koppeling mislukte. Gelukkig diende zich al gauw weer een lief baasje aan en tja, soms is vier keer scheepsrecht, toch? Helaas.. Ook nu overleefde Silas zijn vriendinnetje en is hij weer in de opvang. Natuurlijk is het best leuk bij ons in de opvang, maar Silas wil nu echt héél graag naar een definitief plekje vertrekken!

Silas is vriendelijk en heel lief voor andere konijnen, mits het de juiste match is en dat is bij Silas wel wat moeilijker. Met koppelen is hij in het begin erg fel en hij vindt zeker niet elk konijn leuk. Silas zoekt een fijn plekje met veel ruimte. 

 silas silas2 silas3

Naam: Florida en Nebraska
Leeftijd: November 2016

In de opvang sinds: 18-1-2017
Beschrijving: Florida en Nebraska hadden veel aangeboren problemen en mochten helaas niet oud worden. Gelukkig hebben ze bij hun pleeggezin nog even van het leven kunnen genieten.

 florida nebraska nebraska2

Naam: Toos
Leeftijd: 2014

In de opvang sinds: 8-10-2016
Beschrijving: Toos is een rustige dame die wel behoefte heeft aan een lief rammetje zonder fratsen en een plekje zonder al te veel drukte om zich heen. Op dit moment is Toos nog herstellende van E. cuniculi, daarna zullen haar tanden nog verwijderd moeten worden.

 toos toos2 toos3

Naam: Kaj
Leeftijd: Juni/juli 2016

In de opvang sinds: 18-8-2016
Beschrijving: Hallo buik, waar ga jij met dat konijn naar toe?! Oh, wacht, het is Kaj.. ;-) Toegegeven, met zijn slungelpuberlijf en dat ronde buikje is Kaj momenteel niet moeders mooiste. Maar we zijn er van overtuigd dat dit minder mooie eendje straks wel een zwaan wordt, bovendien maakt hij het drie dubbel goed met zijn vrolijke karakter. Kaj is gedumpt bij een dierenwinkel en daardoor zijn zowel zijn precieze leeftijd als zijn ouders onbekend. Kaj is geen heel klein konijn, maar hoe groot hij precies gaat worden blijft tot hij uitgegroeid is nog een verrassing. Daarom zoeken we een grote ren voor Kaj waar hij heerlijk al z'n energie kwijt kan en zeker geen ruimte te kort zal gaan komen.

Kaj heeft als gevolg van een wondje dat is gaan ontsteken een abcesje op zijn neus, dit lijkt goed hersteld te zijn en vanaf 1 november mag hij verhuizen als alles goed blijft gaan.

 kaj kaj2 kaj3

Naam: Ben
Leeftijd: Juni/juli 2016

In de opvang sinds: 2-8-2016
Beschrijving: Onze Ben is een prachtdier om naar te kijken, met z'n ranke lijf en enorme poten en oren. Hij lijkt in niets meer op het ukkepukje dat hij was toen hij bij ons binnen kwam en is zeker ook nog niet uitgegroeid. Hoe groot Ben precies gaat worden weten we niet, maar dat hij heel veel ruimte nodig heeft is wel duidelijk. Ben heeft een hekel aan stilzitten en is altijd wel in beweging. Hij is niet zo op mensen gesteld en kan ook wat schrikkerig op andere diersoorten reageren. Een grote, volledig afgesloten ren met een lief vriendinnetje of een leuk groepje lijkt de beste optie voor Ben te zijn.

Lieve Ben kreeg een longontsteking en moest helaas ingeslapen worden op 17 december 2016. 

 ben2 Ben ben3

Naam: Bambino
Leeftijd: 2012

In de opvang sinds: 2-6-2016
Beschrijving: Bambino is een bang, verlegen ventje. We zijn voor hem op zoek naar een rustig plekje met een lief konijnenmeisje en geen hoge verwachtingen. En ruimte, want deze meneer zal flink in beweging moeten komen om van zijn ongezonde overgewicht af te komen.

 bambino bambino2 bambino3

Naam: Jonathan
Leeftijd: 2010

In de opvang sinds: 7-5-2016
Beschrijving: Jonathan is een ontzettend lief, vriendelijk ventje. Hij kwam binnen met een lelijke oogontsteking maar behandeling was met Jonathan geen enkel probleem, want hij laat alles toe. Het is wel aan Jonathan te merken dat hij wat ouder is, zijn ogen zijn niet goed meer en hij is wat rustiger. Maar verder is hij in goede conditie en nog erg levendig. Jonathan wordt op dit moment nog behandeld maar mag over niet al te lange tijd verhuizen.

 jonathan jonathan2 jonathan3

Hazel

Lieve, mooie Hazel kwam op 28 augustus 2015 samen met zijn moeder en broertjes en zusjes in de opvang, op dat moment slechts drie weken oud. Hazel was een ontzettend lief en vrolijk ventje, maar wel wat eenkennig. Je moest toch even je best doen om indruk te maken op dit manneke, maar als lukte dan had je er zeker een vriendje bij. Helaas bleek Hazel één van de zeldzame gevallen te zijn die de narcose niet kunnen verdragen. Hazel is op 9 december overleden. Dag Hazeltje. 

 hazel hazel2 hazel3

MIchael

Zeven kleine pluizebollen kwamen op 18 juli 2015 in de opvang, allemaal uit een 'oeps-nestje'. Lieve, kleine Michael was het ukkie van het nest. Een rustig, vriendelijk ventje die graag alles van een afstandje bekeek. Helaas werd Michael ziek en ondanks alle goede zorgen van zijn pleegbaasjes en de dierenarts heeft Michael het niet gered. Op 13 augustus is hij overleden. Rust zacht, lieve Michael.

michael michael2 michael3

maximilianMaximilian

Maximilian kwam op 29 juli 2015 in de opvang nadat hij met nog zo'n twintig andere konijnen gedumpt werd in het NAM-park bij Grijpskerk. Geen plek waar een tam konijntje thuis hoort en dat bleek wel, helaas liet deze beproeving zijn sporen na bij Maximilian en werd hij algauw ziek. We hebben hem intensief behandeld en soms leek het de goede kant op te gaan, maar voor Maximilian was het één stap vooruit en drie stappen terug, elke keer weer. Op 4 augustus werd het een stap te ver terug en kwam Maximilian het helaas niet meer te boven. Lieve Maxi, we vinden het vreselijk dat we jou niet konden helpen, zo jong en zo hulpeloos. Rust zacht, lieve Maxi.

Frank

Frank was een lief en vrolijk ventje die vanaf dag één al blij tegen de tralies omhoog stond zodra hij je zag. Hij was nog erg jong, dus hoe en waarom hij op straat beland is, is ons zoals wel vaker een groot raadsel. In elk geval is hij op 7 juli 2015 via Dierenambulance Groningen bij ons terecht gekomen en daar zijn we blij mee, want aan Frank zal het in elk geval niet gelegen hebben, dat weten we wel zeker! 

Op zo'n jonge leeftijd zo veel mee maken is voor een kwetsbaar dier als een konijn een hele opgave. Voor Frank is het helaas te veel geworden. Hij werd getroffen door coccidiose, intensieve behandeling mocht niet meer baten en op 19 juli hebben we hem moeten laten inslapen. Dag lieve Frank.

 frank frank2 IMG 9681

Ziva

Ziva is bij ons gebracht nadat ze op straat gevonden werd, blijkbaar miste niemand haar. Daar snappen wij helemaal niks van, wat een geweldig beestje was Ziva met haar lieve koppie en rustige karakter. Helaas werd Ziva niet meer wakker uit de narcose nadat ze gecastreerd werd op 7 mei 2015. Rust zacht Ziva. 

 ziva ziva2 ziva3

Ducky

Dit kleine, koddige ventje kwam op 3 april 2014 bij ons in de opvang. Hij zou ingeslapen worden vanwege een abces, maar daar heeft de dierenarts een stokje voor gestoken. Zodoende kwam hij uiteindelijk bij ons in de opvang terecht. Helaas bleek algauw dat het abces terug was. Op 13 april is Ducky overleden.

 ducky ducky2 ducky3

kateKate

Kate werd gedumpt in het bos. Broodmager, onder de knopen en bezaaid met teken kwam ze op 3 april bij ons binnen via de dierenambulance. Fysiek gezien herstelde ze redelijk, we verwijderden alle teken, schoren haar knopen weg en langzaam maar zeker begon ze weer te eten. Maar het vuur was uit haar oogjes verdwenen, Kate had al opgegeven. En daar bestaat op de hele wereld geen medicijn tegen. Op 10 april is Kate overleden. 

Ilse

Deze mooie grote dame werd op straat gevonden, op 21 maart 2015 kwam ze via de dierenambulance bij ons. We hadden goede hoop dat dit prachtige meisje een mooie toekomst tegemoet zou gaan, maar op 25 maart, slechts enkele dagen na binnenkomst, overleed ze plots aan een hersenbloeding.

 ilse ilse2 ilse4

meneerbaby2Meneer Baby

Look what the cat dragged in kunnen we hier wel heel letterlijk nemen, want de kat kwam thuis met een hele kleine Meneer Baby! En zo kwam Meneer Baby op 23 februari 2015 in de opvang terecht, een week of vier oud en moederziel alleen. Hij groeide als kool en kreeg al gauw twee vriendjes: Meneer Maus en Meneer de Groot. Niets leek een zonnige toekomst in de weg te staan.

Lieve Meneer Baby, wat er mis is gegaan zullen we nooit begrijpen.. Zo'n vrolijk en ogenschijnlijk gezond ventje, zo maar dood in z'n hokje op 19 maart 2014..

Lucas

Lucas was zo'n konijntje om spontaan verliefd op te worden, dat kleine kereltje met zijn fluwelen Rexvachtje en zijn gekrulde snorharen. Ongelooflijk dat hij zo maar op straat liep, waarschijnlijk nog geen acht weken oud. Via de dierenambulance kwam hij op 25 september 2014 bij ons terecht. In de opvang vond hij Sydney, een klein dametje die al net zo moederziel alleen op straat liep. Samen waren ze bijna klaar voor een heerlijk konijnenleventje bij een nieuw baasje, maar voor Lucas mocht het niet zo zijn. Zonder voortekenen of ziekte overleed hij plots op 17 november.

lucas lucas2 lucas3

suzieSuzie

Suzie kwam op 17 september 2014 samen met haar zusje Sydney in de opvang, ze waren hooguit drie weken oud. De kleine dametjes werden op straat gevonden, hoe ze daar belandt zijn is een goede vraag. Sydney deed het goed, maar Suzie groeide amper. Een behandeling tegen coccidiose leek de oplossing, tot enkele weken later het weer mis ging. Opnieuw werd behandeling ingezet, met tijdelijk succes. Een week later werd Suzie opnieuw ziek en helaas overleed ze op 26 oktober aan coccidiose.

snoetSnoet

Snoet werd in Koudum gevangen, waar hij met nog drie andere konijntjes gedumpt werd. Op 3 oktober 2014 kwam hij in de opvang. Helaas bleek de zware tijd in het bos zijn tol geëist te hebben, op 20 oktober overleed Snoet. Ook de andere konijntjes waren erg ziek, maar hebben het gelukkig wel overleefd.

Marriët

Deze vriendelijke, verlegen dame kwam op  27 augustus door ongelukkige omstandigheden in de opvang. Een beetje verwaarloosd was ze, maar ze leek goed op te knappen. Helaas werd ze ziek en is ze op 13 oktober toch overleden.

 marriet marriet2 marriet3

larslars

Lieve Lars, wat een ontzettend vriendelijk kereltje was het toch. Voorbestemd als slangenvoer, maar het leven nam toch een andere wending voor hem. Op 9 augustus 2014 kwam hij in de opvang terecht. Hoe zuur is het dan dat die andere wending hem uiteindelijk nergens gebracht heeft.. Lars kreeg coccidiose en overleed op 28 september.

jesseJesse

Jesse was een pittig ventje, hij was graag de baas over zijn hokgenootjes. Jesse was één van de drieentwintig 'slangenvoer-konijntjes' die op 9 augustus 2014 in de opvang kwamen. Jesse leek het prima te doen, maar ondanks preventieve behandeling sloeg coccidiose genadeloos toe. Op 27 september overleed Jesse.

anneAnne

Ook Anne was een slangenvoerkonijntje. Op 9 augustus kwam ze met nog tweeëntwintig lotgenootjes binnen. Anne was één van de grootste en ogenschijnlijk ook gezondste konijntjes, maar niets bleek minder waar. Op 29 augustus is Anne overleden. Omdat ze ons daarbij met vele vraagtekens achterliet, hebben we sectie laten doen. Antwoorden leverde dat ons niet op, de conclusie was dat Anne er van binnen zo goed uit zag dat het onbegrijpelijk was dat ze niet meer leefde. 

Moos

Moos was voorbestemd om in een slangenbuik te eindigen. Gelukkig liep het anders en kwam hij op 9 augustus 2104 in de opvang terecht. Door de slechte start had hij een (groei)achterstand, maar uiteindelijk leek hij toch langzaam maar zeker groter te worden.

Helaas speelde de slechte start van Moos hem toch parten, hij werd heel ziek en overleed op 27 augustus 2014.

 moos1 moos2 moos3

Minidemini

Minidemini.. Haar naam zei het al. Een hele kleine minidame. Nog veel te jong om al zonder moeder op een vreemde plek te zijn. Helaas liep Minidemini al in haar eentje rond op straat, waar ze ternauwernood gered kon worden van een jagende kat. Minidemini kwam bij de dierenambulance terecht, die haar op 24 juli 2014 bij ons brachten. Minidemini deed het aanvankelijk prima en was ontzettend vrolijk en brutaal. Helaas groeide ze niet goed. We hebben op 13 augustus 2014 plots afscheid van haar moeten nemen.

 minidemini minidemini2 minidemini3

Bibbel

Bibbel, de allerkleinste van alle slangenvoerkonijntjes. Op 9 augustus haalden we ze op bij Opvang Konijnenparadijs, op 12 augustus overleed Bibbel al. Te kort in de opvang om zelfs maar op foto te staan. We vinden het ontzettend triest dat je maar zo kort bij ons was lieve Bibbel, hopelijk heb je je rust gevonden. 

Coco

Coco werd bij mensen in de tuin gevonden en kwam zodoende op 5 mei 2014 bij ons terecht. Helaas was Coco erg ziek en zag het er vanaf het begin al niet goed uit voor het kleine kereltje. Zijn gebit was een puinhoop en hij was ernstig ondervoed. Hij zat onder de vlooien die maar niet uit te roeien waren. Ondanks verwoedde pogingen om hem op gewicht te krijgen is hij op 21 juni 2014 overleden.

 coco coco2 coco3

10247457 782618331762451 128232911179325284 nRobin

 Natuurlijk is elk konijn wat bij ons in de opvang terecht komt bijzonder, maar sommige konijntjes weten nog net een beetje meer je hart te veroveren dan anderen. Zo'n konijntje was Robin. Robin was een klein, dapper kereltje. Op 24 april 2014 werd hij door een roofvogel gegrepen, maar overleefde de aanval en kwam via de dierenambulance bij ons terecht. Aanvankelijk leek hij  goed op te knappen, maar op 30 april ging het mis en overleed hij.

Lees hier meer over hoe een klein konijntje een grote indruk achterliet.

belle

Belle

Belle werd door haar baasje naar de dierenarts gebracht met het verzoek om haar in te slapen. Ze had een vervelende oogontsteking en meerdere keren per dag zalven, daar wilden ze niet aan beginnen. Helaas maakte de behandelende dierenarts een fout bij de diagnose, waardoor Belle niet ingeslapen werd en bij ons in de opvang terecht kwam. Daar bleek al gauw dat ze niet 'zo maar' een oogontsteking had, maar dat ze de ooglidafwijking entropion had waarbij de oogleden gedraaid zijn en de wimpers het oog in groeien. Belle zou geopereerd worden aan deze extreem pijnlijke aandoening, maar daarbij bleek dat ze ook problemen had met haar longen. We hebben haar op 2 februari 2014 laten gaan. 

BOBBie

Bobbie kwam bij ons nadat Knaagdierencentrum Aa&Hunze haar deuren moest sluiten. Dit schattige kereltje van vier jaar oud zou via ons op zoek gaan naar een nieuw huisje, maar helaas leek hij problemen met zijn gebit te hebben. Eenmaal bij de dierenarts bleek het nog erger dan verwacht en zat er niks anders op om hem in te laten slapen. Sorry Bobbie, rust zacht. 

339185 544251342265819 1298774108 oJames

Op 14 januari 2013 kwam James in de opvang. Hij was zonder pardon in een konijnenren gedumpt. Vies, broodmager (ruim een kg ondergewicht!) en och, wat stonk hij. Maar dat betekent toch niet dat je niet blij kunt zijn? En dat je niet meer eet? James at en at en at. Het leek te mooi om waar te zijn, zo ziek, maar zo sterk.. Helaas was het ook te mooi om waar te zijn. James werd zieker en zieker, de behandeling kwam te laat, zijn lijfje was op. Op 22 januari overleed hij. 

Lieve James, het is vreselijk hoe wreed mensen kunnen zijn, het spijt me dat jij dat zo hebt moeten voelen...

945977 647284355295850 56580925 nGuusje

Gedumpt op een parkeerplaats, ten dode opgeschreven; één van de andere konijnen waar ze mee gedumpt werd kon het in elk geval niet na vertellen. Guusje wel, Guusje werd gevangen. Samen met Floor en Evie kwam ze naar de opvang. Uitgedroogd, maar verder leek ze gezond. Ze werd gekoppeld aan Mevrouw, Noddy en Snorrie. Wat voelde ze zich op haar plek. Helaas heeft het niet zo mogen zijn. Het ga je goed, lieve Guus..

We doen ons uiterste best om alle diertjes die we opvangen een beter leven, een nieuwe toekomst bij een lief baasje te geven. Gelukkig lukt dat meestal. Soms lukt het niet. Soms worden ze ziek, of heeft het leed dat ze geleden hebben te veel schade aangericht. Soms glippen ze ons zo maar door de vingers. Soms sterven ze plotseling, soms na een periode van samen vechten voor hun leven. Soms moeten we zelf de keuze maken om ze te laten gaan. Soms is ze uit hun lijden verlossen het enige dat we nog voor ze kunnen betekenen. 

Elk dier is belangrijk voor ons. Geen van allen zal ooit door ons vergeten worden. Deze dieren zijn degenen die het moeilijk maken, want het doet pijn om een dier te verliezen. Het zijn nooit 'maar' konijnen, het zijn levende wezens die volledig van ons afhankelijk zijn, die ons vertrouwen en waar wij verantwoordelijk voor zijn. En ondanks het verdriet zijn we blij iets voor deze diertjes betekend te hebben.

Omdat we het belangrijk vinden dat juist deze prachtige dieren nooit vergeten worden, hebben we hier een plekje voor ze gemaakt. 

Joomla templates by a4joomla