Sinterklaas?!

12-12-2013

Een goed begin is het halve werk... En daarom beginnen we in dit logje gewoon met de plaatsingen! Sneeuwwitje, Calypso, Will Turner, Lord Cutler Beckett, Balou en Jessie mochten verhuizen naar een nieuw plekje de afgelopen twee weken. Er zijn nog een aantal konijntjes gereserveerd en komen bovendien nog wat mensen langs om een konijntje uit te zoeken. 

mpkonijn3Helaas is het aantal afstandsverzoeken nog altijd groter dan het aantal herplaatsingen, met als gevolg dat we een flinke - en nog altijd groeiende -  wachtlijst hebben. Diverse konijntjes kwamen binnen, allereerst Domino, Flip, Lara en Lotte. Zij stonden met z'n viertjes op Marktplaats. Ze werden allemaal samen (mama, papa en kleintjes van vier en halve week) in één klein kooitje gehouden. Domino is slechts acht maanden oud en had op dat moment al drie nesten gehad. Nest nummer vier bleef helaas niet uit, inmiddels is ze bevallen van acht kleintjes waarvan eentje het niet overleeft heeft. De rest doet het goed. Ontzettend schattig natuurlijk, een nestje, maar vooral ook ontzettend sneu. Moeder Do heeft het heel zwaar en tja, er zijn toch al meer dan genoeg konijntjes? Schattig is maar even, een konijn een heel leven.. Do is voorlopig nog niet plaatsbaar, ze moet nog een poosje voor haar kleintjes zorgen en heeft nog een zeer lange weg te gaan voordat ze in goede conditie zal zijn. Flip heeft meer geluk, volgende week wordt hij gecastreerd en hopelijk heeft hij dan gauw een mooi plekje gevonden. Lara en Lotte zitten voorlopig bij Audrey en Frances van Bunny's Holiday in pleeggezin en moeten nog een beetje groeien voor ze mogen verhuizen. 

Daarnaast werd er nog afstand gedaan van Pietertje en Maria, helaas in beide gevallen waren de baasjes allergisch voor hun konijn. Ook Pietertje wordt volgende week gecastreerd. Verder mogen ook Suus en Saar, die nog bij Janine en Reinder logeren, volgende week onder het mes. Eindelijk zijn ze oud genoeg voor deze ingreep en is het bijna tijd om te verhuizen. Beide dametjes zijn ontzettend lief en sociaal, hopelijk vinden ze gauw elk een goed plekje. 

postersintdef1-001Deze week kreeg de opvang ook goed nieuws, twee keer zelfs! In de maand van de Vergeten Konijnen die in november gehouden werd, werd door Stichting Konijnenbelangen €2500,- opgehaald. Hiervan gaat €250,- naar onze opvang. Ontzettend welkom natuurlijk, zeker met alle extra kosten die bij konijntjes als Do komen kijken. Dankjewel Stichting Konijnenbelangen en iedereen die heeft gedoneerd en/of meegeholpen met de maand van de Vergeten Konijnen!

Ook van Stichting Bunnybin ontvingen we een mooi berichtje, voor de derde keer dit jaar mogen wij een mooie donatie van hen ontvangen, als steuntje in de rug bij de vele dierenartskosten. Hier zijn we natuurlijk ook super blij mee. We waarderen de inzet van de dames van Bunnybin enorm! Ook mee helpen? Plaats dan een bestelling in de webwinkel van Bunnybin. De opbrengst gaat volledig naar de konijnen en konijnenopvangen! Volgens mij de leukste manier om een bijdrage te leveren, leuke spulletjes kopen en opvangen steunen, win-win situatie toch? ;-)

Tja, en wij maar denken dat Sinterklaas het land al verlaten had, maar niets lijkt minder waar met al die mooie donaties. Onze dank en waardering voor beide organisaties is groot en we hopen dat beide hun mooie werk nog lange tijd kunnen doorzetten. 

IMG 0825

You have no rights to post comments

Joomla templates by a4joomla