Mooie start van het nieuwe jaar

26-1-2014

Een weblog bijhouden: Het blijft een grote uitdaging.. Zo was het de bedoeling om 2013 af te sluiten met een mooi verslagje over alle gebeurtenissen in de opvang in 2013. Tja, dat is er niet van gekomen, maar we willen toch een paar mooie hoogtepunten noemen. Zo hebben we in 2013 108 konijnen opgevangen en daar zijn we ontzettend trots op! 108, niks natuurlijk als je je bedenkt dat er bijna een miljoen konijnen als huisdier gehouden worden in Nederland. We weten helaas allemaal dat de meeste van die konijnen een vreselijk leven leiden. Wij weten ook dat er weer 108 konijnen zijn voor wie dat in elk geval niet meer geldt en dat is al heel wat waard. We willen ook graag van deze gelegenheid gebruik maken om iedereen die op welke manier dan ook een bijdrage geleverd heeft heel hartelijk te bedanken. Of je nu een konijn adopteert, een bijdrage overmaakt, een handje komt helpen, een reactie achterlaat op onze Facebookpagina.. We waarderen het allemaal enorm want zonder die bijdrages is het opvangen simpelweg niet mogelijk! Tot slot nog een extra bedankje voor onze pleeggezinnen, die er alles voor doen om de moeilijk plaatsbare en/of zieke beestjes een tijdelijke fijne plek te geven.

suus33Dat was 2013, tijd voor 2014.. Een jaar dat vooralsnog goed begonnen is met tien herplaatsingen: Flip, Olivier, Suus, Sem & Charlotte, Chibi & Lizzie, Thijs, Loekie en Saar mochten naar prachtige plekjes met hele lieve baasjes vertrekken. Rechts een mooie foto van Suus en haar nieuwe lover. Klein kereltje hè... ;-)

Ook goed nieuws over Domino en haar zeven baby's. Begin januari hebben we besloten om de kleintjes bij haar weg te halen. Zij waren toen slechts één maand oud, normaal gezien een ongebruikelijke leeftijd om kleine konijntjes bij hun moeder weg te halen. Wij streven er altijd naar om kleintjes tot minimaal acht en liever nog tien weken bij hun moeder te laten. Maar Domino was uitgeput, het kon zo niet veel langer meer. Vanaf vier weken kunnen babykonijntjes zich zelfstandig redden, de keuze was dus snel gemaakt. Het mocht immers niet zo zijn dat deze dappere, sterke moeder ten koste van zichzelf deze kleintjes groot zou brengen. Do verdient een heerlijk leven met een gecastreerde vent aan haar zijde en gelukkig komt dat leven nu steeds dichterbij. Langzaam maar zeker komt ze aan en verbetert haar conditie. De kleintjes hebben er verder geen seconde onder geleden, zij groeien ontzettend goed en zijn vrolijk en druk. Ze terroriseren gezellig met z'n zevenen de woonkamer van Janine en Reinder. Hun favoriete hobby's: Achter de pleegbaas aan lopen en panters pesten. Maar ze kunnen ook héél schattig doen hoor! Van links naar rechts: Sébastien, Kuifje, Boes, Sony, Jasmine, Rocky I en Dory. 

babysdomino

 

belleWe hebben dit jaar nog niet veel binnenkomers gehad, de plek was er nog niet echt voor. Erg lastig, want de wachtlijst blijft wel groeien. Tot nu toe hadden we alleen plek voor Job en Belle, twee konijntjes die eigenlijk met spoed een plekje zochten, beide om hun eigen trieste verhaal. Job werd min of meer gedumpt en kwam gelukkig bij ons terecht. Belle zou ingeslapen worden vanwege een oogontsteking, daar stak de dierenarts een stokje voor en nu zit ze bij ons in de opvang. Ze heeft nog een behoorlijke herstelperiode te gaan, maar daarna kan ze hopelijk nog een poosje genieten van een écht konijnenleven. Tot die tijd mag ze herstellen bij Bunny's Holiday, waar Audrey en Frances haar alle nodige verzorging en aandacht geven. 

You have no rights to post comments

Joomla templates by a4joomla