‘Konijntjes met een vlekje’

1-2-2014

In konijnenopvangen in Nederland zitten veel konijnen te wachten op een nieuw baasje. Veel mooie, lieve, tamme, knuffelbare enz. konijnen. Maar er zitten ook dieren ‘met een vlekje’. Konijnen die om uiteenlopende redenen (uiterlijk, leeftijd, gedrag) niet zo snel gekozen worden. Kelly en Sabrina zijn zulke ‘konijntjes met een vlekje’.

100 1730Kelly en Sabrina zijn twee prachtige, klein blijvende konijnenzusjes van 9 maanden oud. Ze zijn altijd samen geweest en lijken als twee druppels water op elkaar. Ze zijn netjes kattenbakzindelijk en maken niets kapot. Het zijn gemakkelijke, probleemloze eters en ze zijn nieuwsgierig en leergierig. Waarom zitten deze dametjes dan toch al een half jaar in de opvang?

Ze hebben helaas een probleem; in hun jeugd hebben ze niet geleerd om mensen te vertrouwen en zijn daarom niet aaibaar. Hun vertrouwen moet je verdienen. Bij onbekende geluiden of -mensen trekken ze zich snel terug in hun houten huisje (die ze overigens mee mogen nemen naar hun nieuwe baasje). Als je hun vertrouwen eenmaal hebt gewonnen, komen ze voorzichtig naar je toe en eten ze uit je hand. Langzaamaan leren ze dat mensen niet eng, maar juist leuk zijn! Een hele uitdaging, waar al mooie succesjes in geboekt zijn.

100 1713Sabrina is de dapperste van de twee, zij vindt het leuk om een intelligentiespelletje te doen. Beide dames spelen graag in kattentunnels, lege dozen en met balletjes. Knuffelkonijnen zullen het niet worden, maar ze zijn zo puur, zo natuurlijk, zo echt konijn!  We hopen dat deze dametjes nu echt gauw naar een lief baasje mogen, die ofwel verder gaat met het socialisatieproces ofwel accepteert dat deze knappe dames zijn zoals ze zijn. 

Geschreven door Gerda, pleegbaasje van Sabrina en Kelly.

100 1724

You have no rights to post comments

Joomla templates by a4joomla