bunny, james bunny

30-4-2015

11180035 10205131594944344 51864964 nWat een eer, een heuse geheim agent in de opvang! Onze eigen 007 kwam in de opvang met een enorm uitpuilend oog, daarnaast kwam er af en toe pus uit zijn neus. Dat er iets niet goed zat was duidelijk, maar wat precies het probleem was zou pas duidelijk worden tijdens een operatie. Daarom ging James op 3 april onder het mes. Al gauw bleek dat behoud van zijn oog geen optie was, jammer maar helaas. Gelukkig kan een konijn heel goed met één oog door het leven.

 


jamesbunnyVervolgens werd er een enorme ravage en een grote lading pus in de oogkas van James aangetroffen, de operatie nam dan ook veel tijd in beslag. Na een flinke tijd snijden, plukken en spoelen was zijn oogkas schoon. We hadden goede hoop dat dat ook zo zou blijven, maar al de dag na de operatie bleek dat er zich weer nieuwe pus had gevormd, ondanks de zware antibiotica die James al een tijdje kreeg. Een tijd van dagelijks spoelen brak aan, een pijnlijke aangelegenheid waarbij dagelijks wederom vele ladingen pus uit zijn traanbuis en neus kwamen. Al gauw werd duidelijk dat we er op deze manier in elk geval niet zouden komen, dus een tweede operatie volgde op 22 april. Wederom werd zijn oogkas helemaal schoongemaakt en dit keer heeft de dierenarts ook de traanbuis geopend en schoongemaakt. In plaats van de oogkas deels dicht te maken, hebben we er voor gekozen om deze nu volledig open te laten. Een vervelend gezicht, maar voor James gelukkig niet extra pijnlijk en veel makkelijker met spoelen. Het spoelen zelf maken we wat dragelijker voor James door de huid van te voren in te smeren met een verdovende crème.

 

jamesbdb3Een week na de tweede operatie zijn we voorzichtig positief. De oogkas blijft vrij schoon en James is nog steeds vrolijk. Toch durven we niet te vroeg te juichen, James heeft nog een lange weg te gaan met nog minimaal één operatie in het vooruitzicht. De hamvraag is natuurlijk 'moet je dat nou wel doen..' en ja, die vraag begrijpen wij zeker.

 

Maar wie oprecht van mening is dat dit konijntje beter kan sterven, heeft hem waarschijnlijk nog nooit ontmoet. Nooit zijn levenslust en blijdschap gezien. Het gemak waarmee hij de dagelijkse wondverzorging ondergaat, hoe hij luttele uren na een operatie zijn bakje alweer leeg heeft. Tot op de laatste kruimel, wel te verstaan. James is de ideale patiënt, geduldig en vriendelijk. Natuurlijk vraag je je soms af waar je aan begonnen bent, want pijn moet het zeker doen, maar James geef geen kik en laat alles toe alsof het niets is. En ook voor ons is het geen lolletje. Want ja, open oogkassen leegplukken en schoonspoelen, dat is echt zo vies als het klinkt. En ja, dat moet echt twee keer per dag, elke dag. Helaas lopen ook de kosten behoorlijk op, James moest natuurlijk gecastreerd en ingeënt worden en is inmiddels twee keer geopereerd. Hij krijgt twee soorten antibiotica en er gaat een heel flesje oogdruppels per week door. We vragen het niet graag, maar we hebben nu echt een beetje hulp nodig om alle zorg voor James te bekostigen. Een donatie overmaken voor James kan op: NL05 INGB 0003 4792 23 t.n.v. I.C. Lockhorn te Leeuwarden o.v.v. James.

 

We weten waar we het voor doen: Een toekomst voor James. En dat is elke cent meer dan waard. Namens James: BEDANKT!

 

jamesb5

You have no rights to post comments

Joomla templates by a4joomla