zomer in de opvang

18-8-2015

En weer verstreken er zo enkele maanden sinds ons laatste nieuwsbericht, foei.. Dat kan toch niet! Er gebeurt hier elke dag wel wat en het is gewoon zonde om dat niet met jullie te delen. Er zijn weer een heleboel bijzondere konijntjes binnen gekomen én herplaatst en we kunnen wel spreken van een paar mijlpalen die we gepasseerd hebben, kleine en grote.


Vastleggen in volledig scherm 3 6 2015 225019.bmpIn ons laatste nieuwsbericht noemden we ze al: Diederik en Madelief. Op 12 mei werden ze door Dierenambulance Groningen bij ons gebracht, nadat ze door hun vorige eigenaar zonder pardon op straat waren gezet. Hoewel elk spoor van een nieuwsbericht over de geboorte van deze wondertjes ontbreekt (nogmaals: schaam..) zal het onze vaste volgers niet ontgaan zijn: Op 14 mei kwamen er in onze opvang negen kleine konijntjes ter wereld. Met oneindig veel dank aan Lonja en Bram was het mogelijk om deze prachtige konijntjes vierentwintig uur per dag te volgen via onze live-feed. Honderden uren hebben jullie allemaal met ons mee gekeken en mee geleefd en we hopen ook vooral met ons mee genoten. Op dit moment is de live-feed helaas niet online, maar we hopen daar spoedig verandering in te kunnen brengen.


Met de kleintjes van Madelief en Diederik gaat het goed, ze zijn inmiddels ruim drie maanden oud en ‘klein’ kunnen we ze zeker niet meer noemen! Sof, Toep, Pluk, Abeltje, Tos en Tibbe zijn kortgeleden gecastreerd en Otje, Ibbeltje en Aagje hebben alle drie al het geluk om deze week de volgende stap in hun leventje te zetten: Herplaatsing!

 

aagje2 tos3 pluk2


En daarin gingen velen hen al voor: Op 27 juli mocht Frederike als honderdste konijntje van dit jaar naar een nieuw baasje vertrekken. Nog geen maand later staat de teller al op 112 konijntjes en een tiental herplaatsingen in de planning. Natuurlijk gaat het ons niet om die cijfers, het is absoluut geweldig dat het er alweer zo veel zijn, maar het allerbelangrijkste is dat elk konijntje goed terecht komt. “Willen jullie eigenlijk wel konijnen plaatsen?!” horen we regelmatig aan de telefoon, van mensen die helaas niet aan de herplaatsingsvoorwaarden (willen) voldoen. We willen dolgraag konijnen herplaatsen, maar bovenal willen we dat elke herplaatsing een stap vooruit betekent voor het konijn in kwestie en niet een stap terug. Kwaliteit boven kwantiteit, altijd, voor elk konijn, elke dag weer.


Dat er al 112 konijntjes mochten vertrekken betekent helaas niet dat we nu niets meer over hebben, want de zomermaanden zijn drukke maanden geweest. We konden de klok er op gelijk zetten, de vakantie was overduidelijk begonnen. Dierenambulance Groningen bezocht ons gerust twee à drie keer per week (en nee, niet omdat het hier zo gezellig is) en ook Dierenambulance Zuidhorn kwam ons met nieuwe konijntjes ‘verblijden’. Topdrukte dus, met veel gedumpte konijnen en helaas ook de daarbij behorende ellende en ziekte. We hebben ons best gedaan, maar voor Frank en Maximilian kwam de hulp te laat en helaas moesten we afscheid van ze nemen. Ook Michael, die samen met zijn broertjes en zusjes werd afgestaan, haalde het ondanks alle zorgen van pleegbaasjes Egbert en Gerda en Dierenartsenpraktijk DSA niet. Zijn broertje Eric wacht hopelijk een ander lot, ook hij is erg ziek maar opgeven lijkt voor hem geen optie: Voor ons dan natuurlijk ook niet.

 

cynthia


donna2Ons harige nieuwsbericht van de vorige keer kan ook nog verder vervolgd worden, we hadden natuurlijk Vosdwerg Fox al in de opvang en kregen Jaap en Jelmer daar nog bij, maar onze ‘collectie’ werd nog verder uitgebreid met een heuse angora die de toepasselijke naam Poef heeft gekregen. Het zou leuk zijn geweest als de kous daarmee af was, maar we kunnen in feite letterlijk verder breien met al het haar van de konijntjes die daarna nog binnen kwamen. Eigenlijk vangen we geen langharige konijntjes op, maar konijnen die op straat gevonden worden zijn natuurlijk altijd welkom en verder, tja.. Soms wordt je voor het blok gezet en kun je, in het belang van de dieren, maar beter je bezwaren opzij zetten. We hopen dat voor deze moeilijk plaatsbare diertjes heel gauw lieve baasjes die handig met een schaar zijn voorbij komen, zodat ook op dat front de rust een beetje kan wederkeren in de opvang.


Om nog even terug te keren naar de nummertjes, vandaag registreerden we ook de honderdste chip! Vanaf 1 april van dit jaar worden alle konijnen in onze opvang gechipt en daar zijn we nog steeds erg blij mee. We hebben al een hoop positieve reacties ontvangen en zijn ook blij om regelmatig te horen dat anderen ons voorbeeld volgden en hun eigen konijntje(s) ook hebben laten chippen. Elke chip is een heel klein stapje dichterbij het ultieme doel: Een beter leven voor al die konijntjes.


LogoJoy1Tot slot nog groots nieuws: Na een hoop voorbereiding was het op 4 augustus eindelijk zo ver, we mochten onze handtekeningen onder de oprichtingsakte van Stichting Konijnenopvang Joy zetten! Een bijzonder moment en bovenal een belangrijke stap voor de opvang, waarmee we hopen nog meer te kunnen bereiken dan nu. Bij dit nieuwe hoofdstuk hoort ook een nieuw logo en ook daar ging de nodige voorbereiding aan vooraf. Het moest niet zo maar een mooi plaatje worden, het moest echt ‘Joy’ zijn en dat is meer dan gelukt met de prachtige tekening van onze lieve Benji, één van de vaste bewoners van de opvang die in maart van dit jaar overleden is.


PS: Hou ook de herplaatste konijntjes in de gaten via onze Herplaatst pagina, die na wat technische probleempjes eerder dit jaar inmiddels volledig up to date is en in de juiste volgorde staat!

You have no rights to post comments

Joomla templates by a4joomla