Voedsters

Op deze pagina staan alle voedsters die een huisje zoeken. Alle voedsters worden voor herplaatsing gecastreerd, gevaccineerd en gechipt. De konijnen op deze pagina kunnen, na goedkeuring van huisvesting, maximaal één week gereserveerd worden. Wij vragen een herplaatsingsbijdrage van €60,- voor een gecastreerde, gevaccineerde en gechipte voedster.

Toelichting:

Herplaatsbaar vanaf: Vanaf deze datum mag het konijn verhuizen. 
Formaat: Omdat het vanaf een foto soms lastig te zien is hoe groot een konijn is, staat per konijn een indicatie van het formaat aan de hand van de volgende categorieën: Dwerg (tot 2 kg), klein (2-3 kg), middelgroot (3-5 kg) en groot (meer dan 5 kg).
Geboortedatum: Dit betreft de (geschatte) geboortedatum van het konijn. Als hier 'Onbekend' staat hebben wij geen indicatie van de leeftijd van het konijn.
Minimale ren: De ruimtebehoefte verschilt per konijn en is o.a. afhankelijk van factoren als formaat en activiteit. Hier staat een inschatting van de ruimtebehoefte van het desbetreffende konijn, zodat u direct weet of uw verblijf eventueel geschikt kan zijn.

Overweegt u een konijntje te adopteren bij Stichting Konijnenopvang Joy? Wij verzoeken u vriendelijk om eerst onze plaatsingsvoorwaarden door te lezen. Helaas kunnen we niet van deze voorwaarden afwijken. Heeft u vragen? Lees dan eerst eens deze pagina's door: Hoe werkt het? en Veelgestelde vragen.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Naam: Tennessee
Herplaatsbaar vanaf: 15 augustus 2022
Formaat: Klein
Leeftijd: Juni 2015
Minimale ren: Drie m²
Kleur: Japanner
In de opvang sinds: 1-6-2022

Beschrijving: Volgt. 

tennessee tennessee2 tennessee2

Naam: Coco Chanel
Herplaatsbaar vanaf: Juli 2022
Formaat: Klein
Geboortedatum: Onbekend
Minimale ren: Drie m²
In de opvang sinds: 4-6-2022

Beschrijving: Coco Chanel is een rustige en statige dame, dat kun je natuurlijk gelijk zien. Echt dol op mensen is ze niet, ze is niet bang en ook zeker niet agressief, maar gaat het liefst haar eigen gang. Je zou haar verlegen kunnen noemen zowel naar mensen als andere konijnen, met zo nu en dan haar vrolijke, drukke momentjes. Coco kijkt erg uit naar een plekje met veel ruimte en een vriendelijke, stabiele ram. 

 coco chanel 750x500 coco chanel2 750x500 coco chanel3 750x500

Naam: Shuri
Herplaatsbaar vanaf: Augustus 2022
Formaat: Klein
Geboortedatum: Onbekend
Minimale ren: Vier m²
In de opvang sinds: 11 juni 2022

Beschrijving: Shuri, prinses van Wakanda en van Konijnenopvang Joy. Wat heeft deze dame een doorzettingsvermogen. Shuri was bij binnenkomst mager, zat onder de wondjes, had oormijt, snotterde en was bovenal ontzettend bang. De eerste dag in de opvang was erg heftig voor haar, dat was duidelijk te merken. Het is ook niet niks, wij weten natuurlijk dat ze gered zijn maar voor de konijnen is de eerste periode in de opvang enorm ingrijpend. Toch kon ze dat snel loslaten en begon ze uiteindelijk flink te eten en wat tot rust te komen. Daar waar ze de eerste dag haar ontbijt liet staan, heeft ze het nu al op voordat we klaar zijn met voeren van de andere konijnen. Mensen zijn nog steeds best spannend voor Shuri, maar ze doet haar best.

 shuri 750x500 shuri2 750x500 shuri3 750x500

Naam: Captain Marvel
Herplaatsbaar vanaf: Augustus 2022
Formaat: Dwerg
Geboortedatum: April 2021
Minimale ren: Drie m²
In de opvang sinds: 11 juni 2022

Beschrijving: Captain Marvel ziet er misschien niet heel stoer uit, maar er zit genoeg pit in deze kleine dame! Hoewel haar conditie bij binnenkomst wel aardig was, heeft ze het snel benauwd door haar platte neus en begint ze te piepen bij inspanning of stress. Ze had even tijd nodig om bij te komen van de heftige reis naar de opvang, maar begon gelukkig op de tweede dag heel goed te eten. Kort daarna werd ze gesterilliseerd, wat wederom een behoorlijke impact op haar had. We hebben haar toen een poosje moeten dwangvoeren, maar gelukkig besloot ze na twee dagen dat zelf eten toch veel fijner is. Inmiddels gaat het goed met haar, maar haar nieuwe baasje moet zich er wel van bewust zijn dat dit een konijn is met zeer sterk doorgefokte uiterlijke kenmerken die de rest van haar leven verhoogde risico's op problemen (met luchtwegen en gebit) geven. Captain Marvel is geen knuffelkonijn, maar wel vrolijk en nieuwsgierig. Naar andere konijnen is ze erg sociaal.

 captain marvel 750x500 captain marvel2 750x500 captain marvel3 750x500

Naam: Roos
Herplaatsbaar vanaf: 7 mei 2022
Formaat: Klein
Geboortedatum: 15 maart 2021
Minimale ren: Drie m²
In de opvang sinds: 30 april 2022

Beschrijving: Roos is een ontzettend leuke dame, maar wel eentje met een beetje pit. Naar andere konijnen kan ze wat fel uit de hoek komen en ze is dan ook het beste op haar plek met één maatje dat niet fel of dominant is maar wel stevig in z'n schoentjes staat. Een groepje is niet geschikt voor haar. Naar mensen is ze meestal vriendelijk en nieuwsgierig, maar uit onzekerheid kan ze soms wat fel reageren. Dat maakt haar minder geschikt voor (jonge) kinderen.

 roos roos2 roos3

 Naam: Aoife

Herplaatsbaar vanaf: 21 mei 2022
Formaat: Klein
Geboortedatum: onbekend 
Minimale ren: Drie m²
In de opvang sinds: 30 april 2022

Beschrijving: Aoife is een ontzettend vriendelijke dame, ze staat altijd bij het deurtje klaar als je aankomt en een aai over haar superdeluxe zachte bolletje mag ook best wel even als ze je wat beter kent. Aoife heeft halflang haar, gelukkig met een stevige structuur waardoor het niet nodig is haar wekelijks te kammen. Af en toe controleren en indien nodig bijknippen of kammen is wel belangrijk, evenals wellicht één à twee keer per jaar een bezoekje aan een trimmer.

 aoife aoife2 aoife2

Joomla templates by a4joomla