Over ons

 

599619 579201432104143 255265774 n

Konijnenopvang Joy begon in 2010 als Konijnenpension Joy. Het duurde niet lang voordat we niet alleen vakantiegasten een tijdelijk plekje boden, maar ook konijntjes die een nieuw baasje zochten. Het begon met een paar, maar werden er - hoe kon het ook anders - steeds meer. Uiteindelijk maakten we in 2012 de keuze om onze naam te veranderen naar Konijnenopvang Joy. In 2015 hebben we het officieel gemaakt: Op 4 augustus werd Stichting Konijnenopvang Joy opgericht. 

Sinds onze start als opvang boden we al een plekje aan zo'n 900 konijnen. Als kleinschalige opvang ligt de focus niet op kwantiteit, maar op kwaliteit: Goede verzorging zolang ze hier zijn en het juiste plekje voor elk dier. We zien elk konijn als een uniek individu en nooit als een nummer. Geen enkel dier is gelijk en dus is onze zorg dat ook niet. We kijken, zowel tijdens het verblijf in de opvang als bij herplaatsing, altijd naar de specifieke behoefte van elk konijn en zoeken een baasje dat in die behoefte kan voldoen. Zo hopen we te kunnen garanderen dat elk konijn op een geschikt plekje terecht komt.

Elk konijn dat wij herplaatsen is gecastreerd, ingeënt tegen myxomatose, RHD en RHD-2 en gechipt. We kunnen niet garanderen dat elk konijn uit onze opvang een lang en gezond leven tegemoet gaat, we kunnen wel garanderen dat we er alles aan gedaan hebben om de kans in elk geval zo groot mogelijk te maken. We besteden daarnaast veel aandacht aan het leren kennen van elk konijn, zodat we de best mogelijke match tussen mens en dier kunnen maken. Dankzij onze uitgebreide expertise op het gebied van konijnen en hun gedrag kunnen we nieuwe baasjes hierin begeleiden en bijstaan.

Dit alles doen we op vrijwillige basis, met een klein groepje vrijwilligers dat allemaal hetzelfde doel heeft: Konijnen gelukkig maken. Onze werkwijze kost veel tijd en geld, maar de basis die het elk opgevangen konijn biedt is elke seconde en elke cent meer dan waard. Het opvangen van konijnen is meer dan een hokje bieden. Wij hechten veel waarde aan medische zorg, voeding van hoge kwaliteit, individuele aandacht voor elk konijn, ruimte en soortgenoten. En de belangrijkste ingrediënten: Liefde, geduld en begrip.

Om voort te kunnen bestaan zijn wij niet alleen afhankelijk van onze loyale vrijwilligers, maar ook van adoptanten en donateurs. Wij ontvangen geen steun van de overheid of andere instanties. In onze jaarverslagen leggen we precies uit hoeveel geld er binnen komt, waar dit vandaan komt en vooral: Waar het naartoe gaat. We leggen uit welke keuzes we gemaakt hebben en waarom, en welke resultaten we daarmee hebben kunnen boeken. Dat gaat niet alleen aan de hand van cijfertjes, maar ook met veel beeldmateriaal, persoonlijke verhalen en voorbeelden. Dit doen we omdat we het niet alleen belangrijk vinden om transparant te werken en verantwoording af te leggen aan iedereen die ons steunt of wil steunen, maar ook omdat we op deze manier willen laten zien dat elk dier meer voor ons is dan een nummertje in een verslag. Wil je ons ook steunen? Dat kan door een eenmalige bijdrage over te maken naar onderstaand rekenignummer, maar ook door bijvoorbeeld één van onze vaste bewoners financieel te adopteren

ren vaste bewoners konijnenflats

Rekeningnummer: NL94 INGB 0006 9357 68 t.n.v. Stichting Konijnenopvang Joy te Kolham.

KvK: 63862522
UBN: 6340094
RSIN: 855431702

ANBI: Stichting Konijnenopvang Joy

 

Joomla templates by a4joomla